Eladó nélküli boltok nyílhatnak Budapesten

Szerző • 2018-02-24 • Hírek, Közélet Eladó nélküli boltok nyílhatnak Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva816

Az Alza Prágában már megnyitotta az éjjel-nappal nyitva tartó, pénztárosok nélküli, önkiszolgáló üzletét, és azt tervezik, hogy terjeszkedni fognak. Budapest felé is.

A tervek szerint a cseh cég hamarosan Budapesten is nyit majd ilyen úgynevezett “future” shopokat, ami a „fapados”, olcsón fenntartható üzletek előretörését hozhatja el régiónkban is – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak az Alza.cz bővítési és létesítményigazgatója a következőket nyilatkozta:

“Egyelőre mi is csak fejlesztjük és teszteljük a koncepciót. Idén még két-három további boltot nyitunk Csehországban, és reméljük, hogy jövőre ugyanezt a koncepciót kínáljuk a magyar ügyfeleknek is.”

Az internetes kereskedelemmel foglalkozó cég fele annyi működési költséggel működik, mint a hagyományos üzletek. Úgy kell elképzelni, mint egy szekrényekkel teli folyosót, ahol a bejáratnál lévő számítógép monitorján rendelhetjük meg a termékeket, majd kártyás vagy online fizetés után át is vehetjük azokat helyben. Ha elakadnánk a folyamatban, a termékszegmens szakértőjétől kaphatnánk segítséget.

Az üzlet naponta több mint ezer vásárlót tud kiszolgálni, és ahol használták már, azt mondják, hogy megkönnyíti és meggyorsítja a vásárlást, és az önkiszolgáló boltok egyre népszerűbbek.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt nyilatkozta a magyar lapnak, hogy “ha a megoldás beválik, bármilyen termékre kiterjeszthető lesz, akár élelmiszerre is – véli, fölidézve, hogy ha nem is pont ilyen módon, de az IKEA, a Spar és a Tesco már működtet önkiszolgáló pénztárt.”

Fotó: Alza.cz

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva