Élelmiszert hamisítottak, lecsapott a Nébih – VIDEÓ

Szerző • 2018-04-11 • Hírek, Videók, Videók a nagyvilágból Élelmiszert hamisítottak, lecsapott a Nébih – VIDEÓ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2677

A 10. kerületben működő, elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszereket forgalmazó cég raktárhelyiségeiben tartott ellenőrzés során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei jelentős mennyiségben találtak lejárt, illetve jogellenesen meghosszabbított lejáratú, hamisított élelmiszereket. A Nébih a jogsértési listáján meg is nevezte a vállalkozást: a Salva Kft. (Balzano Food), akiknek termékei közül mintegy 5000 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból.

2018 márciusában egy fővárosi élelmiszer-forgalmazó vállalkozás raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei. Az élelmiszer-vállalkozás elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszerek forgalmazásával foglalkozott.

A raktárhelyiségekben az ellenőrök jelentős mennyiségű lejárt élelmiszert találtak. Emellett azt tapasztalták, hogy számos élelmiszer eredeti – az ellenőrzés időpontjában már lejárt – minőségmegőrzési idejét meghosszabbították a termékek magyar nyelvű címkéjén. A termékek között akadt olyan is, melynek eredeti minőségmegőrzési idejét eltávolították, így a magyar nyelvű címkén feltüntetett lejárati dátum nem volt ellenőrizhető. Az élelmiszer-vállalkozás a termékek eredetét igazoló, a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációval sem rendelkezett.

A szakemberek az eljárás során 142 tételt, összesen 4766,698 kg élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva