Élénkült az ingatlanpiac a külső kerületekben is

Szerző • 2018-01-25 • Hírek, Közélet Élénkült az ingatlanpiac a külső kerületekben is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva528

A főváros pesti oldalának külső kerületeire egyre nagyobb a kereslet. Az északi Újpest-Megyertől a keleti Rákosligeten át a déli Soroksárig tartó félkaréjban látványosan élénkül az ingatlanpiac − derül ki az OTP Ingatlanpont összefoglalójából.

“A 2015–2016-ban megindult folyamatok tavaly teljesedtek ki, a külső-pesti kerületekben pedig a forgalom növekedését az árak emelkedése is követte. A forgalom növekedése már 2014-ben elkezdődött, de a meredek áremelkedés csak 2015-ben indult.” – mondta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

A külső kerületek ingatlanai iránt 2015-től emelkedett meg a kereslet, akkor, amikor a belsőbb budapesti kerületek ingatlanárai elkezdtek jelentősen emelkedni, ezeket az árakat sokan nem tudták – vagy nem akarták – már megfizetni. Pestszentlőrincen, Pestszentimrén 300 ezer forint körül alakultak az négyzetméterátlagárak – derült ki az elemzésből.

A lakásárakkal párhuzamosan a reáljövedelem is emelkedést mutatott az elmúlt évek során, valószínűleg ennek is köze lehet a lakásárak emelkedéséhez.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva