Éles helyzetben is segítenének

Szerző • 2018-04-16 • Hírek, Közélet Éles helyzetben is segítenének bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva710

Idén is összemérték katasztrófavédelmi ismereteiket a kerületi általános iskolák csapatai a Bókay-kertben. A négyfős csapatok 11 állomáson adtak számot tudásukról. A résztvevőknek különböző ügyességi, illetve elméleti feladatokat kellett megoldaniuk.

A vízből való mentést szimuláló horogdobás évről-évre visszatérő feladat, és egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek első ránézésre látszik. A célpontként kihelyezett autógumiba kell beledobni a vashorgot, és ha rövidre sikerül a dobás, vagy lepattan a gumiról a horog, akkor sikertelen a szimuláció.

Különösen ügyesek voltak a gyerekek a tűzoltóság állomásán, ahol előbb szabályosan kellett feltekerni a tömlőt, majd a gurigát megfelelő lendülettel elindítva kigördíteni. A nehéz feladatra szinte mindenki dicséretet kapott az állomásvezetőtől.

Az április 10-i versenyen a gyerekek ezen felül többek között az elsősegély- és a gyalogos- és kerékpáros ismereteikről is számot adtak. A különböző állomásokon figyelve a gyerekek teljesítményét kiderült, hogy a feladatokra már-már profi szinten készülnek a résztvevők, és könnyen lehet, hogy egy-két fiatal pályaválasztását is befolyásolja ez a vetélkedő. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy a résztvevő gyerekek éles helyzetekben is megállnák a helyüket, és segítenének.

A versenyt megnyitó Lévai István Zoltán alpolgármester örömét fejezte ki, hogy idén is sok csapat nevezett, ami azt jelenti, hogy a gyerekek fontosnak tartják, hogy megfelelő ismereteket szerezzenek a katasztrófavédelem terén, még akkor is, ha ezeket remélhetően nem kell a valóságban is felhasználni.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva