Életbe lépett a hőségriasztás

Szerző • 2019-06-12 • Hírek, Közélet Életbe lépett a hőségriasztás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva338

Az országos tisztifőorvos június 12-én, szerdán életbe léptette az országos hőségriasztást. A legmagasabb szintű, harmadfokú riasztás szerda 0 órától június 16-án, vasárnap éjfélig van érvényben.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Figyelmeztettek továbbá arra, hogy a déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. védjük a bőrünket naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal, és még néhány percre se hagyjunk gyermekeket, továbbá házi kisállatokat parkoló autóban.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tartós hőség az egészséges szervezetnek is extrém igénybevételt jelent, és az autózók koncentrációját is negatívan befolyásolhatja.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva