Életjel az olimpiákról!

Szerző • 2014-06-10 • Család, Egyéb, Könnyű, SportHozzászólások (0)1207

Egy zöld liget a Havanna lakótelep szívében. A hátrányos helyzetű gyerekek megsegítését céljául kitűző Életjel Alapítvány a Havanna lakótelep egyik legszebb iskolaudvarában tevékenykedik, példamutatóan, és olimpikonokat is nevel. De hogy pontosan mit, és hogyan? Alább megtudhatja.

A XVIII. kerületben számos alapítvány működik, közülük az Életjel Alapítvány is, amely egy szülői kezdeményezés okán 1996-ban indult. A szervezet a XVIII. Kerületi SOFI (Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény) tanulók, hátrányos körülmények között élő fogyatékos gyermekek megsegítésére alakult. Segítséget szeretnének nyújtani az intézményben élő fiatalok, óvodások számára.

normal_94301822

A szervezet célja az élethelyzet javítása, a gyerekek sportoltatása és táboroztatása, illetve a társadalmi integráció elősegítéseként egy önálló életvitel kialakítása. A közel 200 gyermeket segítő intézmény elsősorban 18. kerületi, vecsési és gyáli tanulókkal foglalkozik. Továbbá az alapítvány egy olyan Szülőklub programot is koordinál, amely segít a szülőknek a sérült képességű gyermekeik nevelésében.

normal_94301839

Speciális olimpikonokat nevelnek!

A tanulók rendszeresen kiemelkedő sportsikereket érnek el, és eredményükkel nemzetközi szinten képviselik az alapítványt, a kerületet. A diákok az elmúlt 12 évben valamennyi Speciális Olimpiai játékon részt vettek. Az 2011-ben megrendezett Athéni játékokról például 12 tanuló 11 aranyéremmel térhetett haza, a számos ezüst- és bronzérem mellett. De a tavalyi évre is büszke lehet a csapat, ugyanis a Dél-Koreában megrendezett Speciális Olimpia Téli Világjáték 4 indulója egytől-egyig a dobogó legfelső fokára állhatott.

normal_017_korea

Ezek a gyerekek az Életjel Alapítvány dolgozóinak és önkénteseinek segítségével, az áldozatos munkának köszönhetően tapasztalhatják meg, és élhetik át a sikereket, a figyelmet és szeretetet.

normal_007_korea

Minden segítségre szükség van! Jótékonysági akciók, 1%

Az Életjel alapítvány céljai eléréséhez több forrásból is próbál meríteni. Évente jótékonysági bált szerveznek, illetve az SZJA 1 %-os lehetőségeket is igénybe veszik, a cégek, vállalkozások támogatása mellett, de köszönettel várják a további felajánlásokat is, hogy munkájukat minél tovább folytathassák.

http://www.sofi.hu/eletjel/

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva