Elhunyt a „Doktor néni”

Szerző • 2018-02-22 • Hírek, Közélet Elhunyt a „Doktor néni” bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1230

Elhunyt dr. Fülöp Erzsébet, a „Doktor néni”, aki a hetvenes évek eleje óta ápolta a kerület gyermekeit, majd még azok gyermekeit is az Állami telepen, majd a Havannán.

Életét a legkisebbek ápolásának szentelte. Fülöp László és Fodor Erzsébet gyermekeként 1943. április 21-én Szegeden született, és tanulmányai befejezéséig ott is élt. 1968-ban szerzett diplomát. Csecsemő- és gyermekorvosi szakképesítésére már Budapesten készült fel, 1972-ben azonban szülővárosában szakvizsgázott.

1970-ben feleségül ment Havas-Horváth Andráshoz. Férjével nehezen kezdték közös életüket. Nagy szerencsével és családi összefogással Kispesten leltek először közös otthonra. 1971-ban megérkezett első gyermekük, György, és hamarosan a doktornő szülei is felköltöztek Budapestre. Először Kispesten, később Pestszentlőrincen vásároltak nagy, többgenerációs házat.

A házasságkötést követően sikerült gyermekorvosi praxist szereznie Pestszentlőrincen. 1975-ben született meg lánya, Éva. Hűséges orvosi szolgálatát a XVIII. kerületben végezte egészen 2012 elejéig, amikor úgy döntött, befejezi a fárasztó és állandó készenlétet igénylő gyógyító munkát.

Az áldozatos munka után 2018. február 9-én földi életét befejezve visszaadta lelkét Teremtőjének. Habár méltósággal viselt, súlyos betegség után elragadta őt a halál, tovább él férjében, fiában, lányában, hat unokájában és azokban a gyermekekben, akiket több mint négy évtizedes orvosi munkája során kezelt, gyógyított.

Végső búcsúztatása március 9-én 10.30-kor lesz a Lőrinci temetőben.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva