Elindult az autós BuBi

Szerző • 2018-01-25 • Hírek, Közlekedés Elindult az autós BuBi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva662

A GreenGo után a Mol is elindította a saját közösségi autómegosztó szolgáltatását Budapesten, a flottában hagyományos és elektromos járművek is egyaránt megtalálhatók. A szolgáltatás a Mol Limo nevet kapta.

A szolgáltatási terület 60 négyzetkilométeres lesz, amelybe sajnos a kerületünk nem tartozik bele egyelőre, de Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztási szolgáltatásokért felelős igazgatója sajtótájékoztatón ismertette, hogy a 300 automata váltós járművel induló flotta 2020-ra a duplájára nő és a főváros egész területére igénybe lehet venni, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret már jövőre elérheti.

Kiemelte azt is, hogy néhány éven belül kivezetik a Mol Limóból a benzines autókat.

Ratatics Péter elmondta: az autómegosztás (car sharing) kipróbált és bevált megoldás, Európában csaknem 5,8 millió felhasználó 68 ezer ilyen autót használ, ami a világ összes megosztott járművének körülbelül a fele. A tapasztalatok szerint – mint fogalmazott – minden megosztott használatú jármű 5-10 magántulajdonút vált ki, ami csökkentheti a forgalmat és a parkolási területet, ezzel több területet hagy meg a városok lakóinak és hozzájárul a légszennyezés mérsékléséhez.

Jelenleg azonban sem a GreenGo, sem a Mol Limo nem érhető el Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. Aki ennek ellenére igénybe venné, ezen a linken tájékozódhat a szolgáltatás használatának feltételeiről.

fotó:: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva