Elismerés a jövő kézilabdázóinak

Szerző • 2018-05-23 • Hírek, Sport Elismerés a jövő kézilabdázóinak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva900

Mérföldkőhöz érkezett a helyi kézilabdasport. A posztumusz sportérdeméremmel kitüntetett dr. Dobos Imre családja és a PLER-Budapest megalapította a kerület első kézilabdás kiválóságának nevével fémjelzett emlékdíjat, támogatva a klub fiatal tehetségeit.

A kerületi kézilabda krónikája című kiállítás díszletei között írták alá a Pavilongalériában a Dr. Dobos Imre-emlékdíj megalapítását május 8-án. A kerület első többszörös magyar bajnok, 25-szörös válogatott kézilabdázójának, kis- és nagypályás szövetségi kapitányának a nevével fémjelzett kitüntetés szóló okiratot az 1987-ben elhunyt sportszakember lánya, Delyné Dobos Katalin és a PLER Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Milán írta alá.

Visszaadni valamit…

A fiatal tehetségek elismerését célzó díj létrehozását a Dobos család felajánlása ihlette. A család az önkormányzat által március 15. alkalmából átadott posztumusz Pestszentlőrinc-Pestszentimre Sportérdeméremmel járó pénzjutalmat a kerületi kézilabdázás szolgálatába kívánta állítani.

Delyné Dobos Katalin elmondta, hogy a felajánlással nem csupán emléket szerettek volna állítani az édesapjának, hanem vissza is akartak adni egy kicsit abból a sok jóból is, amit az élete során a kerülettől kapott.

Kovács Milán hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés a klub számára a felajánlás, s kiemelte azt is, hogy a PLER történetében először részesülhetnek fiatal sportolók olyan szakmai elismerésben, amely Az év utánpótlás-játékosa cím mellett pénzjutalommal is jár.

Az első bajnokin

A kitüntetés minden évben az adott bajnoki szezonban legjobban teljesítő utánpótláskorú játékost illeti meg, akit a korosztályos edzők javaslata alapján jelölnek ki. A díjazott a pénzjutalom mellett oklevelet és kupát, valamint Dobos Imre Életem sportja a kézilabda című könyvét kapja.

A kitüntetést először – a 2017/2018-as idényben nyújtott kiemelkedő teljesítményért – a következő szezon első hazai felnőtt bajnoki mérkőzésén adják át, ünnepélyes keretek között.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva