Elismerő címek a pedagógusoknak

Szerző • 2019-06-14 • Hírek, Közélet Elismerő címek a pedagógusoknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1827

Kitüntetéseket vehettek át a kerület legjobb tanárai, tanítói és óvodapedagógusai június 12-én a Rózsa Művelődési Házban – írta cikkében a bp18.hu.

Ünnepi beszédében Ughy Attila a pedagógusok szerepéről szólva az erkölcsi törvények megismertetését mondta az egyik legfontosabb feladatnak, mondván, amikor a tanár „átveszi” a gyermeket a családtól, akkor ezt a világot tárja fel neki elsőként. A polgármester hozzátette: ez pedig nem megy másként, csak akkor, ha a pedagógus hiteles, és önmaga szolgáltat példát a gyermekeknek.

A mi tanáraink példaképek, akikre nyugodt lelkiismerettel bízhatjuk lányainkat, fiainkat, mert tudjuk, hogy a legjobb helyen vannak, a legjobb emberek között. És minden délután, amikor hazatérnek, tudhatjuk azt is, hogy nemcsak a fejükben lévő kincsek gyarapodtak, hanem a szívükben lévők is. Amikor később látjuk, hogyan boldogulnak az életben, a büszkeségünk, a boldogságunk mellett nem szabad elfelednünk, hogy a gyümölcs közös munka eredménye, amit a család és a pedagógusok együtt végeztek el – mondta a beszédében a polgármester.

A pedagógusok tiszteletére rendezett ünnepi rendezvényen Ughy Attila és Galgóczy Zoltán alpolgármester adta át a kitüntetéseket.

Az önkormányzat képviselő-testülete A kerület tanára elismerő címet adományozta Márkiné Gácsi Mónikának, az Eötvös Loránd Általános Iskola tanárának, Tillinger Péternének, a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium tanárának, Turiné Jámbor Ritának, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézménye logopédusának és Bakos Péternek, a Darus Utcai Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskola tanárának.
A kerület tanítója elismerő címet kapott dr. Diószeginé Szoboszlai Gyöngyi, a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola és Papp Annamária, a Kassa Utcai Általános Iskola tanítója. A kerület óvodapedagógusa címmel ismerték el Bodnárné Szász Erzsébet (Napsugár óvoda), Komonné Farkas Erika Emese (Napraforgó óvoda) és Vargáné Szűcs Anna (Kerekerdő óvoda) munkáját. A kerület fiatal pedagógusa cím birtokosa Korponai Hajnalka, a Budapest XVIII. kerületi SOFI pedagógusa lett.

Az ünnepi rendezvény közönségét a Kozma Orsi Quartet szórakoztatta.

Forrás: bp18.hu/B.Z

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva