Élje át az éjszakai dzsungel hangulatát az Állatkertek éjszakáján

Szerző • 2015-08-14 • Hírek, Könnyű Élje át az éjszakai dzsungel hangulatát az Állatkertek éjszakáján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1247

Az esemény alkalmából éjszakai nyitva tartással és egyedi programokkal várják a látogatókat a fővárosi állatkertben, a Tropicariumban és még sok más helyen augusztus 28-án, az Állatkertek éjszakáján.

Mint azt tudjuk, a legtöbb állat éjszaka élénk igazán, ezért mondhatjuk, hogy az augusztus végén, egyszer egy évben megrendezett alkalom már-már felbecsülhetetlen értékű az igaz állatbarátok számára.

A Fővárosi Állat- és Növénykert nemrég ünnepelte fennállásának 149. évfordulóját, és most, még ugyanabban a hónapban újabb nagy esemény fűszerezi meg az életét.

Az Állatkertek éjszakáján a legtöbb helyen este 7 órától éjfélig lehet megcsodálni az élőlényeket, de a budapesti Tropicarium (Campona), a budakeszi Vadaspark, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a belvárosi Akvárium-Terrárium a Planetáriummal közösen, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, valamint Veszprémben a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark is hasonló nyitva tartással várja a vendégeket.

A legtöbb helyen az Állatkertek éjszakája már fényes nappal elkezdődik, a Planetáriumban például 14 és 17 órai kezdéssel látványetetéssel egybekötött vezetésen vehetnek részt a látogatók, ami az ókori hiedelmeket mutatja be.
A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépőjegyet lehet majd váltani, lehetőleg minél hamarabb, a program ugyanis hatalmas népszerűségnek örvend hazánkban. Az Állatkertek éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor még „csak” nyolc helyszín akciózott.

Aki még nem kapott elég kedvet az elhatározáshoz, annak az alábbi, tavalyi összefoglaló videót ajánljuk:

A részletes programokról itt olvashatnak.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva