Elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték

Szerző • 2020-07-16 • Hírek, Közélet Elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva274

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A nagyobb országokban az egyes régiókban, területeken nagyon eltérő lehet a koronavírus-fertőzés mértéke, így a kormány lehetővé tette, hogy az egyes országok besorolását eszerint is módosíthassák a beutazási szabályozást. Erre eddig nem került sor, de a jogi lehetőséget megteremtették. A miniszter hozzátette: a védekezés sikeréhez a szabályok fenntartása és betartása szükséges, ilyen például a maszkviselés és az 500 főnél nagyobb rendezvények tilalma.

Idén elmarad a tűzijáték és a Szent István napi ünnepségek, mivel az eddigi tapasztalatok alapján a járvány nagyobb tömegben jobban terjed.

Amennyiben a helyzet úgy hozza, máskor megtartják a tűzijátékot. Idén minden augusztus 20-ai nagy ünnepség elmarad, egyetlen kivétel a tisztavatás. A sajtó kérdésére elmondta: a beszerzett eszközök rendelkezésre állnak, azokat másik időpontban is fel lehet használni. Arról, hogy augusztus 15-e után lehet-e már 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani, valószínűleg a július végi kormányülésen döntenek az aktuális adatok alapján.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva