Elsősegélynyújtás után elfogta a gépkocsifeltörőt – kitüntették a kerületi zsarut

Szerző • 2020-12-21 • Hírek, Közbiztonság Elsősegélynyújtás után elfogta a gépkocsifeltörőt – kitüntették a kerületi zsarut bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva157

A 18. kerületi rendőr szabadidejében segített egy rosszul lett férfin, akiről közben kiderült, hogy korábban autókat tört fel.

December 12-én este a XVIII. kerületben Vácz Vilmos r. törzsőrmester szabadidejében unokatestvérével autózott, amikor arra lettek figyelmesek, hogy az úttesten egy zavartnak tűnő férfi sétál. Rögtön megálltak, a rendőr lekísérte az útról, és megkérdezte, hogy miben segíthet – írta a police.hu.

A férfi erre táskáját eldobva megpróbált elfutni, de pár lépés után rosszul lett, és epilepsziaszerű tüneteket mutatott. A mentők érkezéséig Vácz Vilmos r. törzsőrmester a Police Medic tanfolyamon szerzett ismeretei alapján elsősegélyt nyújtott; a földön fekvő férfi fejét combjai közé fogva, kezeit a tarkója alá téve stabilan tartotta a mentők kiérkezésig, akik a férfit kórházba vitték.

Az eldobott táskában a kerületi rendőrök egy közelben parkoló gépkocsiból származó alkatrészeket találtak, valamint megállapították, hogy a férfi egy másik gépkocsinak betörte az ablakát, de onnan nem lopott el semmit. ​

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya a rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva