Élvezd a nyarat, lendületesen!

Szerző • 2014-07-04 • Szórakozás Élvezd a nyarat, lendületesen! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1250

A nyár eljövetelével míg a fiatalok a vakációjukat, a felnőttek jól megérdemelt egy-kéthetes szabadságukat töltik. Élj a nyaralás adta aktív kikapcsolódás lehetőségével, és ne mondj le a remek szabadidős sportokról a pihenésed alatt sem. Szerencsére bárhová is mész számos szárazföldi, de akár vízi lehetőség közül is válogathat az ember.

Szabadságunk akkor válik igazi feltöltődéssé, ha jobban aktivizáljuk testünket, mint a normál hétköznapok alkalmával. Ne feledjük, nem csak testünknek, de agyunknak is szüksége van a pihenés nyújtotta rekreációra, és a kikapcsolódásra, amihez a sport és a játékos mozgás kiváló lehetőség.

team-all-inclusive

Mégis hogyan?

Nyaralás közben végezz más sportotokat, mint a hétköznapok során. Térj el a megszokottól, lazíts, és válassz játékos sportokat, mint például a tenisz, a pingpong vagy a tollaslabda. Ezekben a játékokban ha megfeledkezel magadról, könnyedén átadhatod magad a szórakozást élményének. A víz mellett nyaralók számára aztán végképp nem lehet kifogás. Az úszás, az evezés, a szörf vagy a vízilabda játékosan ötvözi a víz és sport hűsítő előnyeit. Sőt, a strandfoci vagy röplabda meccselései igazi nyári strandélményt jelenthetnek bárki számára. A lényeg, haverok, buli, játék és mozgás…

vacanze-estive-sconti

Csakis a játékélmény…

Ha nem vagy élsportoló, akkor ne az edzésre, hanem a játékélményre koncentrálj. Ha pedig élsportoló vagy, akkor végezz a sportágadtól teljesen eltérő mozgásformát. Szervezz csapatot, menj el barátoddal, barátnőddel, vagy kutyáddal mozogni! Váljon élménnyé az aktív kikapcsolódás. Eljött az idő, hogy most ne a gólokat, a kilométereket, kalóriákat számold. Csak mozogj és engedd el magad!

nautico9

Vigyázz, ne pocakkal térj haza!

Szabadság alkalmával észre sem vesszük, de gyakran hajlamosak vagyunk túlenni magunkat. A túlevés az egész nap elfogyasztott élelmiszer kalóriamennyiségére vonatkozik, ami meghaladja az aznap elégetettet. Ergo, ne védekezzünk azzal, hogy sokszor eszünk keveset, mert a „kevés” relatív. Így előfordul, hogy bár többet mozogtunk, még is kikerekedve  „gurulunk” vissza a hétköznapokba!

20.06.2007 - Swatch FIVB world tour - Beach volley -Paris-

FIFA-Beach-Soccer

Svédasztal-szindróma

A szállodába járók gyakran pedig szembesülnek a fent írott tényekkel. A számtalan elénk került finomságnak kevesen tudnak ellenállni, úgy érezzük mindenből ennünk kell, s aztán így „burkoljuk” be a teljes kínálatot. Sokkal szerencsésebb, ha nem a mennyiségre, hanem a minőségre és a változatosságra helyezed a hangsúlyt. Ügyeljünk arra, hogy minél több lédús zöldség, gyümölcs kerüljön a tányérunkra, és lehetőleg mellőzzük a hétköznapi, nehezebb és zsíros ételeket. Ha tartalmas reggelire vágysz, az éhségérzettet legtovább késleltető tojásételek közül válassz. A palacsintázással pedig vigyázz, mert a vércukrot az egekbe lökve hamar farkaséhes leszel, és elindul a legkeményebb hullámvasút, ami a zabálás-éhség párosához vezet.

allinclusivevacationsrivieramayamexico

Figyelj a folyadékpótlásra!

Nyáron a fokozott hőség és mozgás következtében sokat izzadunk, ezért hamar dehidratálódunk. Mindig, de nyáron életbevágóan fontos a megfelelő vízmennyiség pótlása. Sportoláshoz ezért vigyél magaddal megfelelő mennyiségű, és minőségű innivalót. Elsősorban vizet, vagy más, speciális sportitalt, amely pótolja az elvesztett ásványi anyagokat. Egy átlagos embernek ilyen esetekben legalább 4 liter folyadék bevitelére van szüksége egy nap. Az alkohol fogyasztásra viszont érdemes figyelni, mert bár jóleső és frissítő érzetet ad, mégis elvonja a vizet a szervezetből.

kitesurfing-in-sunset-1600x900

Tippek, praktikák

Felhevült testtel SOHA ne menjünk ugorjunk fejest, és merüljünk hirtelen a vízbe, még ha kellemesnek is találjuk a hőfokát. Ez ugyanis azonnali szívleálláshoz is vezethet.  Ügyeljünk a szabadon hagyott bőrfelületek UV elleni védelmére, mert pillanatok alatt leégve fájdalmas rémálommá válhat, az egyébként kellemesnek ígérkező nyaralás.

sunset-beach

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva