Emmi: a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is kitér majd a népegészségügyi program

Szerző • 2018-09-30 • Egészség, Hírek Emmi: a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is kitér majd a népegészségügyi program bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1041

Tart a nemzeti népegészségügyi program megalkotása, amely a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének és kezelésének főbb szakmai irányait is tartalmazza majd – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel vasárnap, a szív világnapján.

A közlemény a kormány kiemelt céljának nevezte, hogy a lakosság egészségi állapota, életminősége javuljon, várható élettartama növekedjen, a népbetegségek okozta halálozások száma pedig csökkenjen.

Ismertették: a szív- és érrendszeri megbetegedések a világon évente 17,7 millió életet követelnek, ez a teljes halálozás körülbelül 31 százalékát teszi ki, Magyarországon is ez a betegség tekinthető a leggyakoribb haláloknak. A betegségek jelentős része megelőzhető az egészséges életmóddal – helyes táplálkozással, rendszeres testmozgással, illetve a káros szenvedélyek elhagyásával – és a rendszeres szűrővizsgálatokkal – fűzték hozzá.

A Szív Világszövetségének (WHF) kezdeményezésére 2000 óta szeptember utolsó vasárnapján ünneplik a szív világnapját, felhívva ezzel a figyelmet a kockázati tényezőkre és a megelőzés jelentőségére.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva