Pályázati lehetőség energetikai korszerűsítésre

Szerző • 2021-01-21 • Hírek, Pályázat Pályázati lehetőség energetikai korszerűsítésre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva286

Budapest Főváros XVIII. kerület Önkormányzata olyan 18. kerületi családi házak tulajdonosait keresi, akik szívesen részt vennének egy nemzetközi, épületenergetikai pályázatban. A kerületnek lehetősége nyílt egy újabb Európai Unió által– a Horizont 2020 program keretében – támogatott nemzetközi projekthez való csatlakozásra, mely most főként a kerület családi házas övezetében lakók bevonását ösztönözné, az ő felújítási törekvéseiket támogatná. Jelenleg az előzetes igényfelmérés zajlik, akiket érdekel a pályázat, írjon e-mailt a palyazatok@bp18.hu mail címre.

A klímaváltozás olyan globális mértékű kihívás, ami közvetlen és közvetett módon minden társadalom életére jelentős hatással van. Annak érdekében, hogy az ebből fakadó nehézségekkel meg tudjunk birkózni, a probléma megelőzéseként a kibocsátások jelentős csökkentésére, és a már jelentkező és jövőbeli hatásokhoz való alkalmazkodásra egyaránt nagy hangsúlyt kell fektetnünk.

Felismerve, hogy az energiafogyasztás és üvegházgáz kibocsátás 40%-áért az épületek felelnek, a kerület különös hangsúlyt fordít az épületek energiaellátásából és üzemeltetéséből adódó kibocsátások csökkentésére, a lakó, közintézményi és vállalati épületállomány energiahatékonysági javításának ösztönzésére.

Ezúttal a kerületnek lehetősége nyílt egy újabb Európai Unió által– a Horizont 2020 program keretében – támogatott nemzetközi projekthez való csatlakozásra, mely most főként a kerület családi házas övezetében lakók bevonását ösztönözné, az ő felújítási törekvéseiket támogatná.

A projekt célja olyan közel nulla kibocsátású és „pozitív energiájú” házak létrehozása, melyet főként különböző innovatív technológiai megoldások, megújuló energiaforrások alkalmazásával érnénk el. Gondolunk itt pl. napelem, illetve napkollektor telepítésére, melyet a projekt 100%-ban finanszírozna a jelentkező családi házak tulajdonosai számára.

Ehhez az alábbi feltételnek kell megfelelni:

  • a tulajdonban lévő családi ház a Szemeretelep, Ganztelep, Erzsébettelep, Bélatelep családi házas övezetében legyen megtalálható;
  • az ingatlan tulajdon viszonya tisztázott, saját tulajdonú legyen;
  • a tulajdonos vállalná az alap felújítási költségek egy részének saját forrásból történő finanszírozását.

A projekt több külföldi partner és Budapest Főváros Önkormányzatának közreműködésével, koordinációjával valósulna meg.

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy e felhívás egyelőre csupán előzetes igényfelmérés céljául szolgál.

A pályázat tényleges megvalósulása annak pozitív elbírálását követően a 2022. évben várható.

Kérjük, amennyiben érdekli a fenti pályázatban való részvétel, írjon e-mailt a palyazatok@bp18.hu mail címre.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva