Energiatakarékosabb lett a Nyitnikék óvoda

Szerző • 2015-09-04 • Fejlesztések, Hírek Energiatakarékosabb lett a Nyitnikék óvoda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1113

Befejeződött a Nyitnikék Óvoda épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben. Az több mint 62 millió forintot fordított az óvoda homlokzati hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, fűtési rendszerének korszerűsítésére, napelemes és napkollektoros rendszerének kialakítására, valamint világítási rendszerének energiatakarékos átalakítására.

A komplex beruházás eredményeként az óvoda üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 36,93 tonnával, energiafelhasználása 370,46 GJ-lal fog csökkenni. Ez a korábbi állapothoz képest 15%-os megtakarítást jelent.

A számszerűsíthető eredményeken túl az óvoda épülete szebbé, használata komfortosabbá vált. A projekt az Európai Unió 49.787.875 forintos támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Fontos tudni, hogy a most befejezett fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Elkötelezett munkánk eredményeként a korábban már korszerűsített intézmények után az idei évben több mint 10 további intézménynél fejeződnek be energetikai megtakarításokat célzó beruházások.

Forrás: orientpress.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva