Érdekes programokkal jön az Idegenvezetők Világnapja

Szerző • 2019-02-16 • Hírek, Közélet Érdekes programokkal jön az Idegenvezetők Világnapja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva374

Tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól az idegenvezetők világnapjához kapcsolódó programsorozat keretében február 21. és 24. között. A programhoz kerületünk is csatlakozok, a Tomory Lajos Múzeum szervezésében lehet helytörténeti sétákra jelentkezni.

Az idegenvezetők világnapját minden évben február utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyhez kapcsolódva a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes városnézésekre hívják a magyar érdeklődőket – közölték az esemény szervezői az MTI-vel.

Az idei évben is több mint 100 programmal, 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen és mintegy 100 közreműködő partner segít a megvalósításban. Idén az Utazás kiállítással egy időben rendezik a sorozatot, így a február 24-i központi események helyszíne a Hungexpo lesz.

Innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) mellett több utazási iroda segítségével. A kerekesszékkel közlekedők számára a speciális autóbuszos túrák szintén a Hungexpo területéről indulnak majd.

Idegenvezetők Világnapja a kerületben
A kerületben a Tomory Lajos Múzeum készül érdekes programokkal, mint például a sétaapplikáció bemutatása és épületmegtekintés.
– Február 22-én 17 órától a pestszentlőrinci sétaútvonal és “A pestszentlőrinci Kossuth tér” című kiadvány bemutatója.
– Február 23-án 10 órakor a pestszentimrei sétaútvonal bemutatója és séta a Nemes utcán.
– Február 23-án 15 órától A vietnámi buddhista szentély megtekintése vezetéssel.
Részeltekért kattintson ide!

Négy időpontban dunai városnézésre is invitálják az érdeklődőket, akik a Vigadó téri hajóállomáson lévő 5-ös számú kikötőből szállhatnak majd vízre. Különjáratként közlekednek szerelvények a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán is, de tematikus sétákon, épületbejárásokon a főváros rejtett érdekességeibe is betekintést nyerhetnek a résztvevők.

A programok többsége térítésmentesen lesz látogatható, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Az idei évben a regisztrációs jeggyel az Utazás kiállítás is megtekinthető.

A tavaszi turisztikai szezon nyitányának is tekinthető sorozattal a rendezők célja, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. A rendezvényt idén is a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) szervezi partnerei segítségével.

A rendezvény fővédnöke Tarlós István, főpolgármester.

A programok listájához kattintson erre a linkre!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva