Erdélyben jártak a Darus iskola diákjai

Szerző • 2018-07-02 • Hírek, Közélet Erdélyben jártak a Darus iskola diákjai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1883

A Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola hetedikes diákjai Erdélybe látogattak el a Határtalanul! program keretében májusban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázatot a diákok külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteinek bővítésére.

A pályázók közül több iskola hetedikesei ősszel vett részt a tanulmányi kiránduláson, és voltak, akik tavasszal indultak útnak.

A Darus iskola tanulói először Nagyváradta látogattak el, ahol megtekintették az Ady Endre emlékmúzeumot, a Fekete Sas palotát, Kanonok-sort, a római katolikus székesegyházat. A gyerekek lementek a tordai sóbányába, túrát tettek a Tordai-hasadékba. Felkaptattak a torockószentgyörgyi várhoz, ahonnan káprázatos kilátás nyílt Székelykőre, majd ellátogattak Kolozsvárra, ahol megnézték Mátyás király és Bocskai István erdélyi fejedelem szülőházát, a Szent Mihály-templomot, Mátyás király és vitézei szobrot.

A gyerekek meglátogatták a Magyarlapádi Általános Iskola diákjait, majd Gyulafehérváron a Hunyadiak emléke előtt tisztelegtek. Déván a Szent Ferenc Alapítvány kolostorát keresték fel, ahol megismerkedtek az ott élő gyermekek mindennapjaival. Bebarangolták a vajdahunyadi vár minden zegzugát, majd ellátogattak Marosillyére, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőházához, Aradon koszorút helyeztek el a tizenhárom vértanú emlékművénél.

Az öt nap nagyon gyorsan eltelt, a három hetedikes osztály tanulói jó kis csapattá kovácsolódtak össze.
A hetedikes tanulók a Darus-napon és a Nemzeti Összetartozás Napján vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartottak diáktársaiknak.

bp18.hu, F.E.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva