Erdélyi tájak a Rózsában

Szerző • 2018-06-06 • Hírek, Művészet Erdélyi tájak a Rózsában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva673

A székelyföldi gyökerű Szalinkáné Kiss Lenke nem először mutatja meg Erdély szépségeit kerületi kiállításon. Most a Rózsa Művelődési Házban gyönyörködhetünk egész nyáron a képeiben, melyeken a számára oly kedves tájakat, portákat, utcákat rögzítette.

A Lőrinci Színpad és a Budapesti Kamaraszínház művészeti munkájában évekig tevékenykedő amatőr művész régi és új alkotásaiból Erdélyi tájakon címmel nyílt tárlat. Kaltenecker Erika a köszöntőjében kiemelte, hogy Szalinkáné Kiss Lenke termékeny művész, hiszen a Városháza Galériában tavaly ősszel rendezett kiállítása óta több új festménye is készült, amelyek most nem is a szokásos egy-két hétig láthatók, hanem egész nyáron.

A táj és a természet gyönyörűsége megfog bennünket Kiss Lenke művészetében, Erdély amúgy is egy varázslatos világ – mondta a művelődésszervező.

Az alkotásokról az is leolvasható, hogy Erdélyen belül Székelyföld a festő nagy szerelme, ahonnan negyedszázada elszármazott, de ahova azóta is vissza-visszatér.

Székelyszentistvánon születtem, Marosvásárhelyen és Bukarestben tanultam, ahol divattervező szakon végeztem a művészeti főiskolán. A gyökereim visszahúznak Erdélybe, Szováta környékére, hogy megfessem az élményeimet – mesélte Kiss Lenke. – Érdekes, hogy mind a mai napig csak erdélyi tájak vannak a fejemben, holott már a kerületben is régóta élek. Az ország bejárására eddig nem sok időm jutott, de remélem, eljön az idő, hogy ebben a hazában is alaposan szétnézzek.
S akkor egyszer ezek az élmények is képekké állhatnak össze…

bp18.hu, T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva