Érdemes lesz ellátogatni a 39. Utazás kiállításra

Szerző • 2016-02-24 • Hírek, Programok Érdemes lesz ellátogatni a 39. Utazás kiállításra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva765

Idén március 3. és 6. között rendezik meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét. A 39. Utazás kiállításon a látogatók 28 ország 350 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban – jelentették be a szervezők a budapesti sajtótájékoztatón, kedden.

A rendezvény a tavalyinál is több kiállítóval indul el, idén harminc százalékkal többen lesznek a tavalyihoz képest.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az eddigi egy helyett két szakmai napot is rendeznek. A kiállítás szakmai díszvendége Kína, belföldi díszvendége Budapest, kulturális díszvendége pedig Brazília lesz – tette hozzá. A főváros az Utazás kiállítás belföldi díszvendégeként mutatja be a szórakozási, kulturális lehetőségeket, családi, városnéző és gasztronómiai programokat.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy Magyarország változatlanul biztonságos úti célnak számít a külföldiek körében, idén a turisztikai bevételek 5-6 százalékos növekedését várják, és 2018-ban az új kongresszusi központ is megnyílik Budapesten.

Idén a gasztroturizmus is főszerepet játszik a Gasztroélmények évében, a standokon helyi termelők tartanak bemutatót, kóstolókat.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új, belföldi Budapest kártyája a kiállításon debütál majd, kedvezményes áron 48 óráig érvényes és számos ingyenes és kedvezményes szolgáltatás igénybevételére jogosít. A mintegy 300 négyzetméteres Budapest stand négy élményszigetre osztva mutatja be a főváros vonzerőit, a kultúra szigetén többek között a négy évszakos fesztiválok mutatkoznak majd be.

Az Utazás kiállítással egy időben a társkiállítások – Afrikaexpo, Bringaexpo – is egy belépőjeggyel látogathatók, ezért a programon erősen ajánlott a részvétel.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva