Erdőkertesi a Szivárvány ovi testvére

Szerző • 2014-11-16 • Család, Hírek, Oktatás Erdőkertesi a Szivárvány ovi testvére bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1446

A Pestszentlőrinci Szivárvány Óvoda szakmai napon látta vendégül a testvérintézményét, az erdőkertesi Ki akarok nyílni Óvodát november 11-én.

Erdőkertes Pest megyében a gödöllői dombság szélén található Veresegyház közvetlen szomszédságában félúton Gödöllő és Vác között.

– Két évvel ezelőtt egy közös ismerősünk javaslatára vettük fel a kapcsolatot az erdőkertesi Ki akarok nyílni Óvodával – mondta Horváthné Kapocsi Anikó, a Pestszentlőrinci Szivárvány Óvoda vezetője. – A múlt éven ők láttak vendégül minket az óvodájukban, ahol nagyon tartalmas szakmai délelőttöt töltöttünk el.

Clipboard13

Ezúttal mi viszonoztuk a meghívást. Az óvodásaink Márton-napi játékos, hagyományőrző műsorral fogadták a vendégeket. A rendezvényen részt vett Pásztor László Erdőkertes polgármestere is, aki megtekintette intézményt, majd Ughy Attila polgármester meghívására ellátogatott a XVIII. kerületi városházára. A megbeszélésen mindketten megerősítették, hogy továbbra is támogatják a két óvoda együttműködését és elmondták, hogy szívesen látják vendégül a testvéróvodájuk apraját, nagyját egymás rendezvényein.

A program részeként a Szivárvány óvoda munkatársai bemutatták a meghívottaknak az önkormányzat támogatásával létrehozott közösségi kiskertet a Lakatos-lakótelepen.

Horváthné Kapocsi Anikó elmondta, hogy mindkét intézmény fontosnak tartja a hagyományápolást és a pedagógiai szemléletük is hasonló. Ezért is fűzte a kapcsolatot szorosra egymással a két intézmény.

Clipboard12A Szivárvány Óvodának van korongozója égetőkemencéje és több szövőszéke is. A gyerekek napi tevékenységei között szerepel a kismesterségekkel való ismerkedés, a kézműves munka (szövés, fonás, agyagozás, vessző-, csuhé-, gyékényfonás, valamint nemezelés) népi dalos játékok megismertetése.
Az ünnepek előkészítésére nagy hangsúlyt fektetnek, megismertetik a gyerekeket az ezekhez kapcsolódó hagyományokkal, tevékenységekkel és játékokkal.

Járosiné Suba Karolina, a Ki akarok nyílni Óvoda vezetője arról beszélt, hogy a találkozón kidolgozták, hogy milyen szakmai együttműködést alakítanak ki egymással.

Mindkét intézmény óvodapedagógusai nagyon eredményesnek tartották a szakmai délelőttöt, ami után kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva