Eredményes veszélyeshulladék-gyűjtés

Szerző • 2018-06-07 • Hírek, Közélet Eredményes veszélyeshulladék-gyűjtés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva378

Hatalmas mennyiségű és rendkívül sokféle veszélyes hulladékot vittek a gyűjtőhelyekre a kerületben élők a június 2-án-megrendezett gyűjtőnapon. A leadott szeméttel megteltek a négy gyűjtőhelyszínen – a Rudawszky téren, a Martinovics téren,a Kondor Béla Közösségi Háznál és Pestszentimrén, a Hősök terén – várakozó teherautók.

A lakótelepeken elsősorban a használt elemek, régi műszaki és háztartási cikkek, sütőolaj, illetve maradék vegyszerek gyűltek össze, Volt olyan idősebb hölgy, aki egy gyógyszerekkel teli kerekes bevásárlószatyorral érkezett.

A kertvárosokban jellemzően ezen a napon ürítik ki a garázsokban, sufnikban hosszú évek óta összegyűlt holmikat. Rengeteg autógumi, festékes és különböző vegyszeres tartály gyűlt össze. Egy-egy nagyobb mennyiségű hulladék leadásakor elhangzó mondat, miszerint „Szegény papa nem engedte, hogy korábban kidobjuk.” megmagyarázta azt, hogy miként gyűlik össze több évre való lom egy-egy kis udvari épületben a gyűjtőnapok kiapadhatatlannak tűnő forrásaként.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva