Érett világlátás ifjú fotóművészek lencséin át

Szerző • 2015-04-21 • Hírek, Művészet Érett világlátás ifjú fotóművészek lencséin át bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva884

Általános és középiskolások fotóiból rendezett kiállítást a Kondor Béla Közösségi Ház. A pályázatra beérkezett több, mint 300 alkotást szakértő zsűri értékelte.

A Kondor Béla Közösségi Ház a kerületi önkormányzat és a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet támogatásával idén 15. alkalommal rendezi meg a Gyermek és ifjúsági művészeti találkozók elnevezésű programsorozatát, melynek keretében április 14-én a középiskolások fotóművészeti pályázatára beérkezett alkotások kiállítás megnyitó és díjkiosztó ünnepsége zajlott.

A rendezvényen vendégeket Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte, a műsorban az Etüd Fúvószenekar működött közre.

kondorfoto01_bent

A pályázatra 10 fővárosi és 4 vidéki iskola 94 diákja összesen 328 alkotást küldött be. A zsűri tagjaiként olyan neves szakemberek is értélkelték a beérkezett pályaműveket, mint Chochol Károly fotóművész, Varga Ferenc, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet pedagógiai szakértője, valamint a zsűri elnökeként Eifert János fotóművész, aki elismeréssel beszélt a fiatal alkotókról.

Ma a fotóművészet nem csak a pillanat művészete, hanem a gondolkodásé is. Számomra meglepő, ugyanakkor kellemes csalódás volt látni, hogy a fiatalok milyen érett világlátással szemlélik környezetüket. A képek értékelésénél fontos szerepet játszott a mondanivaló, a kompozíció és a technika kivitelezés. Az alkotások között különösen sok természet és tájkép volt, melyek a gyönyörködtetés mellett arra hívták fel a figyelmet, hogy az ember és a természet harmóniája erősen megbomlott. Volt olyan kézzel színezett kép, ami már-már a képzőművészet határán mozgott, míg számos olyan is, ami egy-egy hétköznapi jelent jól elkapott pillanatát ábrázolta. – mondta Eifert János.

A kiállítás nyitvatartási időben április 30-ig tekinthető meg a Kondor Béla Közösségi Házban.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva