Esőben is klassz az utcabál

Szerző • 2015-08-22 • Hírek, Szórakozás Esőben is klassz az utcabál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1033

A Szent István-napi utcabálok legnagyobb rajongói a rossz idő ellenére is együtt ünnepeltek augusztus 19-én a Sportkastélynál.

Az egykori Patika téri utcabálok hagyományát szerette volna feléleszteni az Együtt Pestszentimréért Egyesület, amikor néhány éve elkezdte megszervezni a Szent István-napi bálokat a Sportkastély előtti téren.

utcabal01_bent

A Patika tér már szűkösnek bizonyult volna, a Sportkastély előtti tér azonban tökéletesen alkalmas egy ilyen rendezvény lebonyolítására – mondta el Újvári Judit, az egyesület elnöke.

utcabal03_bent

Nem kellett sok idő, hogy az imreiek megszeressék és magukénak tekintsék a felélesztett tradíciót, amelynek lényege, hogy a környékbeliek kenyérszenteléssel és közös táncos ünnepléssel tisztelegnek az államalapítás évfordulója előtt.

Ami a bált illeti, idén augusztus 19-én az időjárás nem járult hozzá a sikerhez: a kétnapos kitartó esőzés miatt sokan távol maradtak.

A legnagyobb rajongókat azonban ez sem riasztotta el, jókedvűen és felszabadultan táncoltak a sátrak alatt, amelyet a szervezők bölcs előrelátással idén első ízben a zenekar, a tánctér és a körben elhelyezett asztalok fölött kifeszítettek. Pestszentimre tehát jó hangulatban készült a másnapi ünnepre.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva