ESŐVÍZGYŰJTÉS – pályázat indul az ivóvíz megmentéséért

Szerző • 2019-02-18 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a tizennyolcból ESŐVÍZGYŰJTÉS – pályázat indul az ivóvíz megmentéséért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1139

Az önkormányzat meghirdette a házi esővízgyűjtés programot, amellyel rengeteg értékes ivóvizet lehet megspórolni, illetve előteremteni. Semmi nem kell hozzá, csak egy nagy edény.

“Földünk ivóvíztartalékai egyre csökkennek, ennek ellenére az ivóvíz felhasználása világszinten rohamosan nő.” – hívták fel a figyelmet a súlyos problémára, melyre az esővíz összegyűjtése és felhasználása jelenthet részmegoldást:

“Az ivóvíz drága kincs, ha azonban törekszünk arra, hogy csapvíz helyett esővizet használjunk, amikor csak lehet, jelentősen csökkenthetjük környezetünk terhelését.”

És hogy ne csak a saját edényeinkbe kelljen gyűjteni az esőt, az Önkormányzat pályázatot hirdetett, amely során esővízgyűjtő tartályokat lehet nyerni:

“A nyertes résztvevőknek ingyenesen egy darab 310 literes műanyag házi esővízgyűjtő tartályt biztosít, amelyet házhoz is szállít.” – írta Dömötör István alpolgármester.

A tartályok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért a pályázók közül az nyer nagyobb eséllyel, aki gyorsabban jelentkezik.

Nézze meg a WEBHÍRADÓ18 riportját:

A jelentkezéshez az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

– kell hozzá 18. kerületi, állandó lakcím
– mivel a műanyag is környezetromboló hatású, legalább 5 évig vállalni kell a tartályok rendeltetésszerű használatát
– a Környezetvédelmi Csoport néha ellenőrizni fogja a tartályokat.

A pályázati adatlap beszerezhető és benyújtható az Ügyfélszolgálati irodában (1184 Üllői út 400., 1188 Nemes u, 16.), ügyfélfogadási időben a Környezetvédelmi Csoport munkatársainál, vlamint letölthető a www.bp18.hu honlapról is.

A pályázati adatlapokat postán is elküldhetik a 1184 Budapest, Üllői út 400. Műszaki, Építéshatósági és Környezetvédelmi iroda Környezetvédelmi Csoportjának címezve.

A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás Péter Norbertnél a 296-1300/1732-es telefonszámon kérhető.

A jelentkezés határideje: 2019. március 01.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva