Este is világos az Iker tér

Szerző • 2014-08-21 • Fejlesztések, Hírek Este is világos az Iker tér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva913

Kutyafuttatótól a díszkútig számos kisebb-nagyobb beruházás indult már el, vagy folynak az előkészületeik a 8. számú választókerületben. 

Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő korábban már beszámolt arról, hogy Gloriett-telepen és a Szent Lőrinc-lakótelepen több társasház energetikai korszerűsítése kezdődött el, vagy már be is fejeződött. Emellett több kisebb, de sokakat érintő változás is történt, amelyekről a településrészen élő Sántha Gábor, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának tagja beszél.

– A szívemhez közel álló fejlesztés volt két évvel ezelőtt a Szent Lőrinc- lakótelepen, a Vándor Sándor utca 3. alatti tízemeletes ház tövében található parkban a Zsolnay-díszkút újraavatása. Kellemes és szép látvány a Mesevár elnevezésű kút és a gyönyörű park is, ez utóbbit az itt élők úgy emlegetik, mint a pihenés szigetét. Sajnos azonban nem sokáig élvezhettük a kutat, mert elromlott, ezért a javításához Galgóczy Zoltán segítségét kértem. A díszkút most már ismét üzemel, igaz, hogy naponta csupán két-három órán át, de ennek gazdasági okai vannak. Szeretném, ha jövő tavaszra megújulna a Kinizsi Pál és a Fiatalság utca sarkán lévő park is.

Sántha Gábor a beruházások közül kiemelte a Darus Utcai Általános és Magyar–Német Két Tannyelvű Iskola épületének energetikai korszerűsítését.

A körzetben a Kinizsi Pál és a Darus utca sarkán parkoló készült, az Iker tér pedig közvilágítást kapott – mindkettő régi igénye volt a környékbelieknek. A kutyások és a nem kutyások közti ellentéteket tompítja, hogy ebben a ciklusban megvalósult a kutyafuttató is a Szent Lőrinc-telepen.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva