EU pályázatok I. rész – Négy Uniós pályázat a kerületben

Szerző • 2014-07-27 • airLED, EU, Polgármester, RE-SEEties, urbACT, Zöld környezet EU pályázatok I. rész – Négy Uniós pályázat a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3780

A 18. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az elmúlt négy évben jelentős Európai Uniós szerepet vállalt. Jelenleg három EU pályázatban is vezető partnerként szerepel, amely egyedülállónak mondható a térségben. Cikksorozatunkkal az EU pályázatok folyamatát szeretnénk bemutatni.

A kerületben zajló négy Európai Uniós pályázatból háromban egyedülálló módon kiemelt vezető partnerként szerepel Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata. Ughy Attila polgármester, mint aláíró és projekt felügyelő, Hunyadi István városigazgató pedig mint projektmenedzser felelős az EU projektek megvalósításáért. A kerületben lévő EU projektek pedig lassan a végükhöz közelednek.

Az URBACT Re-Block, az AirLED és a REE-SEEties projektek is kiemelt fontosságú szerepet kapnak a kerület életében. Ennek az uniós vezető partneri szerepnek, tapasztalatnak köszönhetően esett végül a választás a 18. kerületi önkormányzatra, hogy a Geo-SEE programnak is résztvevő partnere legyen.

jpg_fotok

A lakótelepekért…

Az URBACT a résztvevő városokat segíti abban, hogy a főbb kihívásokra közösen megoldásokat dolgozzanak ki, és központi szerepüket megerősítsék. A RE-Block projekt ehhez kapcsolódva kifejezetten a fenntartható lakótelepek létrehozását, a szociális kohézió, a zöld terek és szegénység elleni harcot segíti.

ferihegy_skyhall_02

A versenyképességért…

Az AirLED program a lehetőségeket keresi olyan gazdasági és életminőséget javító koncepciók kidolgozására, amely a repülőterek által érintett kerületek számára előnyökkel, fejlesztésekkel járnak, és a kerületi lakosok számára magas színvonalú és jó fizetéssel kecsegtető munkahelyeket teremtenek. Ebben hazai partner például Vecsés.

kornyezetvedelem

A környezetért…

A RE-SEEties a városok erőforrás felhasználását segítik egy környezettudatos filozófiával, melynek keretében számos energetikai korszerűsítést is elvégeztek. Három fókuszterülete az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások, és a hulladékgazdálkodás. A kerület számára mind az energetikai, mind a zöldhulladék újrahasznosítása komoly megtakarítást jelent.

0478-magyarorszagon-a-geotermikus-energia-lehet-a-jovo-energiaja

A jövőért…

A Geo-SEE partnereként pedig azt vizsgálják, hogy mely pest-megyei területek alkalmasak a föld geotermikus energiájának hasznosítására, illetve van-e lehetőség későbbi beruházások során egy erőmű gazdaságos üzemeltetésére.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva