Évente mintegy 1300 tonna falevél és fű gyűlik össze

Szerző • 2017-11-14 • Hírek, Zöld környezet Évente mintegy 1300 tonna falevél és fű gyűlik össze bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva525

Vajon hány tonna levél hullik le a kerületi fákról? A Városgazda18 Zrt. Kertészeti osztályának szinte minden munkatársa a lombhulladék eltakarításán dolgozik, 120 hektárnyi zöld felületről és 65 ezer köztéri fáról kell gondoskodniuk. Lassú lombhullást és ezzel együtt több munkát köszönhetünk a szép őszi időnek – írja cikkében a varosgazda18.hu

Nem lehet panaszunk az idei őszre, hiszen az időjárás mindeddig kegyes volt hozzánk, a sárguló, vörösödő, barnuló és rezesedő lombkoronák még színesebbé tették a kerület köztereit. A Városgazda18 Zrt. 120 hektárnyi zöldfelület és 65 ezer köztéri fa ápolásáról gondoskodik a XVIII. kerületben, és ehhez hozzátartozik az őszi avar eltakarítása is, ami komoly feladatot jelent a társaságnak minden évben.

Haigl Béla, a Városgazda18 Zrt. Közterület Kertészeti osztályának vezetője elárulta, hogy a kommunális csoport és néhány favágó kivételével jelenleg minden kertészeti munkatársunk a lombgyűjtésen dolgozik.

– Tavaly gyakorlatilag egyben leestek a levelek a fákról, idén viszont folyamatosan hullik. Éves szinten mintegy 1300 tonna falevelet és füvet gyűjtünk össze, és szállítunk el a közterületekről. Ennek a mennyiségnek a jelentős része, mintegy 90%-a lombhulladék. Ez már a tömegét tekintve is egy nagy szám, de ha megpróbáljuk elképzelni ennek a mennyiségnek a térfogatát, akkor kaphatunk valós képet a feladat nagyságáról. Úgy látom, hogy az idei avar összegyűjtése december közepéig fog tartani – véli Haigl Béla.

– Több teret rendbetettünk az őszi időszakban, például a Hargita teret és a Béke teret is, hogy csak néhányat említsek közülük, de folyamatos a jelenlétünk mindenhol. Az idén ültetett fákat hamarosan felkupacoljuk földdel, hogy ne fagyjanak el. A járdákat és sétányokat is megtisztítjuk az őszi zöldhulladékoktól. A Sportkastély környékén is dolgozunk, felkészítjük a szalagavatókra. Mindent megteszünk azért, hogy egy rendezett kerületi képpel fogadjuk a telet – mondta el a varosgazda18.hu-nak a kertészeti osztályvezető.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva