Évről évre népszerűbb

Szerző • 2019-05-08 • Hírek, Sport Évről évre népszerűbb bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva609

Ötödik alkalommal rendezték meg április 27-én az Imre-kupa asztalitenisz-versenyt a Pestszentimrei Sportkastélyban. Büszke lehet a rendező Pestszentimrei Pingpongosok Sportegyesület, mert néhány év alatt szinte a semmiből építettek fel egy olyan viadalt, amelyik mára országos méretűre bővült, és amelyre immár kétszáznál több nevezés érkezett – írta cikkében a bp18.hu.

Nem is lehetett volna eltitkolni, hogy mely sportág amatőr és profi versenyzői vették birtokukba április 27-én a Sportkastélyt, mert a pingponglabdák hangja és pattogása szinte már a parkolóból elárulta a „poént”. Mellesleg az egykor kaucsukból előállított labdák ma már más anyagból készülnek. (Erre még visszatérünk az írásban…)
Vitathatatlan, hogy a sportágnak az április 28-án befejeződő budapesti asztalitenisz-világbajnokság miatt voltak ünnepnapjai mostanában, de azért egy kicsit az Imre-kupa is hozzájárult azokhoz. Nem lehet párhuzamot vonni a két esemény között, ám vitathatatlan az a tény, hogy az Imre-kupa egyre népszerűbb, ismertebb már az országhatárokon túl is.

Nemzetközivé lett

A dicsérő szavak elsősorban az imrei „pingpongcsinálót”, Simon Károlyt illetik, aki immár ötödször vágott bele a verseny megrendezésébe, amely előtt akkor is kalapot illik emelni, ha csak a puszta számokat nézzük.
A sportegyesület elnöke elmondta, hogy amikor öt éve megrendezték az első Imre-kupát, alig volt ötvennél több induló.

Az alpolgármester labdái
Aki ismeri, az nem csodálkozott azon, hogy Galgóczy Zoltán is ott izzadt az asztalok mellett, hiszen minden évben elindul az Imre-kupán. Aki látott már közelről asztalitenisz-mérkőzést, az láthatta azt is, hogy az alpolgármester, ahogy mondani szokták, jó barátságban van a kis fehér labdával. Fonákkal is, tenyeressel is jól kezelte azt, s nem egy győzelmet aratott a csoportjában.

Emlékszem az akkori létszámra, alig értük el a hatvanat. Nem keseredtem el, mert tudtam, hogy a semmiből nem lehet mindent elérni egyik hónapról a másikra, de még egyik évről a másikra sem. Nem adtam fel, s jó, hogy nem, mert akkor ma nem lehetnék büszke arra, hogy telt ház van, valamennyi asztalt egész nap használja a kétszázhúsznál több induló. Ráadásul az idén már annak is örülhetünk, hogy nemzetközi lett a verseny, mert Erdélyből, a Délvidékről és Ukrajnából is van induló. Lehet, hogy más számára ez nem különleges dolog, de számomra és az egyesület számára a mindent jelenti – mondta el a „kupatörténetet” az elnök, akinek volt dolga bőven, hogy április utolsó szombatján hetven éven felüli és általános iskolás legényke egyaránt ott üthesse a labdát az asztaloknál.

Csúcsforgalom

Akkor most hallgassuk meg Simon Károlytól a pingponglabda titkát.
Ma már nem kaucsuklabdát használunk. Úgy tudom, ennek elsősorban környezetvédelmi oka van, a kaucsukfák megóvása. Kicsit másként pattan a műanyag labda, de csak az veszi észre, aki otthon van a sportágban, mert egyébként jól és jót lehet játszani vele. Láthatja, ezt a sok embert sem zavarja, számukra az a fontos, hogy játszhassanak.
Való igaz, volt az asztaloknál fiatal, öreg, volt fiú, lány, állt ott ügyes és ügyetlen, a lényeg az volt, amit Simon Károly megálmodott, és az önkormányzat segítségével valóra váltott: asztalitenisznap mindenkinek.

Továbbra is sportosan

S ha már önkormányzat: a versenyt Ughy Attila polgármester nyitotta meg, jelezve ezzel, hogy Pestszentimre-Pestszentlőrinc vezetői változatlanul kiemelten fontosnak tartják a sportot.
Az asztalhoz lépők csak alátámaszthatták ezt. A legjobbak, a győztesek és a helyezettek azzal is, hogy érmekkel és serlegekkel gazdagodva térhettek haza.

Forrás: bp18.hu/R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva