Ezek azok a dolgok, amiket már nem tehetnek meg a BKV-s ellenőrök

Szerző • 2015-07-29 • Hírek, Közélet Ezek azok a dolgok, amiket már nem tehetnek meg a BKV-s ellenőrök bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1591

Több internetes portálon is megjelent a hír, mi szerint a BKK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság újraszabályozza azt, hogy pontosan mit tehetnek, illetve hogyan öltözködhetnek az ellenőrök és a közteresek az ellenőrzések, illetve a munkavégzés során. Nem rágózhatnak, nem dughatják zsebre a kezüket, nem ülhetnek le, nem viselhetnek szandált, melegítőt és hátizsákot sem.

Az ellenőrzéseket ezentúl nem a BKK, hanem a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) szervezi majd. Az új, megváltozott szabályozások értelmében csökkenteni fogják a járatokon dolgozó közterületesek létszámát: eddig naponta 50-70 fő szolgálat az ellenőrökkel, júliustól viszont ennél sokkal kevesebben, mindössze húszan dolgoznak műszakonként. Az ellenőrző csapatok egy ellenőrből, és két közterületesből állnak majd: lassabban fog menni tehát a járművek átfésülése.

Az ellenőrzés folyamata is megváltozik majd: a jegyellenőrzést csak az ellenőr végezheti, a közterületes nem vehet részt a munkájában. Kizárólag az ellenőr feladata lesz az is, hogy felkérje az utast a személyazonossága igazolására. Az ellenőrnek fel kell kérnie a közterest, hogy intézkedjen, különben nem tehet semmit.

Amennyiben az utas nem hajlandó együttműködni, akkor a közterület-felügyelő rendőrt hívhat. Ha a rendőr nem érkezik ki a helyszínre tizenöt percen belül, akkor a bliccelőt a háromtagú csapatnak figyelmeztetéssel el kell engednie.

A szabályozás értelmében az ellenőrök nem vehetnek fel nyitott lábbelit, rövidnadrágot, melegítőnadrágot és hivatásos eljáráshoz nem illő mintával vagy felirattal ellátott ruhát. Az ellenőröknek tilos leülni, olvasni, enni, zenét hallgatni, rágógumizni, kezüket zsebre vágni. Nem lehet náluk esernyő, szatyor, hátizsák, ételhordó, és munka közben nem folytathatnak “intim tartalmú érintkezéseket”.

Forrás: vs.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva