Ezek fővárosunk legdrágább ingatlanai

Szerző • 2016-01-26 • Hírek, Könnyű Ezek fővárosunk legdrágább ingatlanai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1163

Mindannyian láttuk már, hogy néznek ki a nagy hollywoodi sztárok házai és luxusvillái, amik méregdrágák, és amiket öröm nézegetni. Nemrég a lakásguru összeszedte Budapest legdrágábban hirdetett ingatlanait – három nagy ingatlanirodánál nézték meg az árakat, és az irodákat nem nézték. Megdöbbentünk azon, hogy mik kerültek be a toplista első három helyére.

Érdekes módon a legdrágább három ingatlan közül egyik sem egy családi ház, inkább telkekről és komplett épületekről van szó. A lista első helyén egy szállodának való épület áll, amit a Belgrád rakparton, 4,5 milliárd forintért hirdetnek.

„A Belgrád rakpart 13-15. szám alatt található az épület, amelyben a hirdetés szerint ötcsillagos szállodát lehet kialakítani. Az épület 6 szintes, összesen 100 szoba van benne, az alapterülete pedig 5 ezer négyzetméter. Így átlagosan 100 darab 50 négyzetméteres szobát lehet létrehozni, azaz egy-egy szoba ára – a hirdetési ár alapján – 45 millió forint” – írják a cikkben.

A második helyre egy szállodakomplexum került, ami a Hárshegyen található meg, árát 3,7 milliárd forintra becsülték. A II. kerületi egy új és egy régebbi szálloda mellett egy konferenciaközpontot is magban foglal, összesen 172 szobával és 91 apartmannal. A szállodákat egyébként külön-külön is árulják, az új hotelért 2,1 milliárdot, a régiért 1,6 milliárdot kérnek.

A dobogó képzeletbeli harmadik részére egy nyolcadik kerületi telek állhatna fel, amit 3,3 milliárd forintért kínálnak, de a kép, amit feltöltöttek az ingatlanhoz, elég lehangoló:

Persze egy beruházásra alkalmas területről van szó, ami 19030 négyzetméter alapterületű – ezért árulják horror áron, és nem a kinézetéért.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva