Budapesten dőlt meg a szélrekord, kidőltek fák a kerületben is

Szerző • 2020-02-05 • Hírek, Közélet Budapesten dőlt meg a szélrekord, kidőltek fák a kerületben is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva334

Budapesten dőlt meg az országos szélrekord: a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mértek. A 18. kerületben több helyen is dőltek ki fák, az egyik az 50-es villamos sínére. Legyenek óvatosak, szerdán is szeles lesz az idő!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán azt írta: emellett még több helyen mértek 100 kilométer/óránál erősebb széllökést. Például Kab-hegyen, Sopronban, Balatonöszödön és Tésen is. A meteorológiai szolgálat szerdára is országszerte adott ki figyelmeztetést a viharos szél veszélye miatt. Heves és Nógrád megyére adták ki a legalacsonyabb fokú, elsőfokú figyelmeztetést. Az ország többi részén másodfokú a figyelmeztetés.

Budapest, 2020. február 4.
A viharos szélben megsérült fát vágnak ki a tûzoltók a IV. kerületi Rózsa utcában 2020. február 4-én. Ezen a napon Budapesten dõlt meg az országos szélrekord: a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mértek.
MTI/Mihádák Zoltán

A 18. kerületben fa dőlt a villamos sínekre a Szarvas csárda tér és a Thököly utca között. Az 50-es villamos nem egy ideig nem közlekedett, a BKV villamospótló autóbuszokat állított be a kárelhárítás idejére.

A szél kicsavart egy fát a Brassó utcai iskola udvarán is, amely félig kidőlt és a Nagyegyed utcai buszmegálló fölött lóg. Szaniszló Sándor polgármester Facebok-oldalán jelentette be, hogy azonnali intézkedést rendelt el a Városgazda munkatársaitól a veszély elhárítására.

“Utasitottam a Városgazdát, hogy még a holnapi nap folyamán nézzék át az összes gyermekintézményt, és ellenőrizzék a fák állapotát. Ez egy fiatal és egészséges fa, ám arról tájékoztattak, hogy a balesetet vélhetően az okozta, hogy a műfüves pálya építése során elvágták az egyik tartógyökerét” – írta bejegyzésében.

Kiemelt kép: Facebook/bp18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva