A Városgazda18 a lakosok segítségét kéri a kiültetett fák ápolásában

Szerző • 2020-05-11 • Hírek, Zöld környezet A Városgazda18 a lakosok segítségét kéri a kiültetett fák ápolásában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva337

Az elmúlt évek során sok ingatlan elé ültetett fát vagy fákat a Városgazda18 Zrt. a lakosok kérésére az „Ültess fát kerületünknek” pályázat keretein belül. A fa igénylése során az igénylők vállalták, hogy a fa szakszerű ápolásáról gondoskodni fognak. Megérkezett a jobb idő és vele együtt a fa gondozásának első feladatai is. A társaság azt kéri, hogy a téli időszakra a facsemete tövére húzott földet szedjék le, és a fa töve köré tányérformát alakítsanak ki! A tányér kialakításának célja a csapadékvíz, illetve az öntözővíz gyökérzónába való juttatása.

“Kérjük, az év folyamán ezt a tányérformát szükség szerint kapálja, ne engedje a gyomok elburjánzását, mert azok elszívják a gyenge fa gyökerétől a vizet. A facsemetét száraz időben heti egyszer locsolja, nyáron az aszályos időszakban heti kétszer kb. 50 liter vízzel a behelyezett dréncsövön keresztül. Segítsük egymás munkáját, tegyünk környezetünkért, egy zöldebb és tisztább levegőjű kerületért! Segítő együttműködését ezúton is köszönjük!” – írta a Városgada18 weboldalán.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva