A Fadrusz-keresztnél emlékezett az önkormányzat Trianonra

Szerző • 2020-06-05 • Hírek, Közélet A Fadrusz-keresztnél emlékezett az önkormányzat Trianonra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva319

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata idén is a Hargita téri Fadrusz-keresztnél tartotta megemlékezését a nemzeti összetartozás napján, június 4-én.

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján tartott rendezvényen mintha az időjárás sem tudta volna hová tenni a megtörténteket, az eső többször eleredt, majd újra kisütött a nap – írta cikkében a bp18.hu. Mint ahogy egy évszázada, 16 óra 30 perckor, a szerződés aláírásának időpontjában megszólaltak a kerületi harangok is.

Beszédében Arapovics Miklós történész, történelemtanár többek között felelevenítette a békeszerződés egykori aláírásának mint nemzeti gyásznapnak az emlékét. A műsorban Träger Lili, a Folk on 45 zenekar énekesétől hangzottak el népdalok, majd Duka László hegedűművész játékát élvezhettük.

A résztvevők, az önkormányzat vezetői, továbbá a kerület társadalmi és politikai szervezeteinek, egyesületeinek és intézményeinek képviselői koszorúkat helyeztek el a Hargita téri Fadrusz-keresztnél.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva