Februártól büntetik azt, aki 2016-os autópálya-matrica nélkül autózik

Szerző • 2016-02-01 • Hírek, Közélet Februártól büntetik azt, aki 2016-os autópálya-matrica nélkül autózik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1112

Hétfő nulla órától már megbüntethetik azokat az autósokat, akik fizetős útszakaszokon haladnak és nincs 2016-ra érvényes új autópálya-matricájukat. A tavaly megváltott éves bérletek idén január 31. éjfélig voltak érvényesek, írja az MTI.

Sokan vették a bérleteket az utolsó napokban is, az egyik benzinkútnál fél nap alatt több mint 100 fogyott el, főleg a Pest megyeit vitték, de az egész országra érvényes éves bérlet is keresett volt – derült ki az M1 aktuális csatorna vasárnap esti összeállításából.

Az árak és a díjkategóriák nem változtak. Továbbra is heti, havi, éves és a szintén egy évig érvényes megyei matrica közül lehet választani. Tavaly összesen 1,3 millió megyei matrica fogyott – mondta Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője.

Csaknem 10 milliárd forinttal nőtt 2015-ben az autópálya-matricákból származó bevétel, és 2016-ban is növekvő keresletre számítanak. Csak idén januárban félmillió matricát vettek az autósok, ami a tavaly egész évben eladott mennyiség mintegy fele.

Az e-matricát továbbra is minden esetben előre, a pályára felhajtás előtt kell megváltani. Legegyszerűbben a benzinkutakon vagy az útdíjfizetési szolgáltató honlapján lehet megvenni a matricát.

Januártól két újabb szakaszon kell fizetni: Szegednél az M43-ason, továbbá a Győrt Csornával összekötő M85-ös gyorsforgalmi úton.

MTI
Fotó: http://hjb.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva