Fecskelakótelepeket épít az önkormányzat

Szerző • 2020-10-01 • Hírek, Könnyű Fecskelakótelepeket épít az önkormányzat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva96

A Városgazda18 munkatársai tavaszig a 18. kerület három pontjára telepítenek fecske-lakótelepeket önkormányzati kezdeményezésre, ezekkel szeretne kerületünk biztonságos otthont teremteni a hasznos kis madaraknak. A Brenner parkban, a Kossuth téren lesz egy-egy ilyen fecsketelep, továbbá lesz Pestszentimrén is, ahol még keresik az ideális helyszínt – írták a Facebook-on.

Egy műfészek szerkezetre 20 darab kerámiafészek kerül, amelyek mellé a fecskék további 12 fészket tudnak építeni. Mivel a fecskék párban élnek, így egy fecske-lakótelepen 64 fecske lakhat, a költési időszak után ez a szám 150 madárra emelkedhet.

A kerámia fecskefészkek eltérőek, a lyukas mélyedéssel ellátottakba a molnárfecskék költöznek, míg a másik típusút a füstifecskék választják otthonuknak. (Sok fecskét láthatunk a Havanna-lakótelepen, azok sarlósfecskék, ők nem költöznek ilyen fészkekbe.) A fecskék nagyon hasznos állatok, igazi ökológiai fegyverek a rovarok, többek közt a szúnyogok ellen is. Minden egyes fecske kb. 1 kilogramm repülő rovart fogyaszt el csak a költési időszakban.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva