Fejlesszük együtt a kerületünket online!

Szerző • 2016-04-07 • Fejlesztések, Hírek Fejlesszük együtt a kerületünket online! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1816

A Budapest Dialog program célja az, hogy a helyben élők tervezzék meg saját jövőbeli lakókörnyezetüket, erre a projektre jött létre egy portál is, ahol minden kerületben élő előállhat ötleteivel. Ha azt szeretné, hogy a közeli parkban több pad legyen vagy az utcából hiányzik néhány árnyékot adó fa, esetleg kutyafuttatónak vagy egy ping-pong asztalnak örülne, netán a háza előtt levő virágágyás szépítésében vállalna szerepet vagy közösségi kert megalapítását kezdeményezné, akkor a buapestdialog.hu közösségi városfejlesztő portálon keresztül eljuttathatja ötleteit vagy akár segítségét is felajánlhatja az önkormányzatnak.

Legyen Ön is Budapest Dialog felhasználó, hiszen mindenkinek van egy jó ötlete!

Nem kell mást tennie, mint ellátogatni a Budapest Dialog portálra. A térképes alapú rendszeren gyors regisztráció után pár kattintással akár a helyszínen sétálva feltöltheti javaslatát mobil eszközről is. A javaslatához csatolhat helyszíni fotót, rövid leírást, illetve térképen bejelölheti a javasolt eszköz vagy ötlet helyszínét. Egy-egy ötlet megvalósításában való részvételre a portálon keresztül a környékbeli lakosság akár össze is szerveződhet. A környékbeli ötleteket ön is értékelheti, hozzászólhat mások felvetéséhez.

– A korábbi tapasztalatok alapján azt látjuk, hogy a középgenerációk és az idősebbek aktívan érdeklődnek saját környezetük alakítása iránt. Ideális volna azonban, ha a fiatalok is be tudnának kapcsolódni, elmondanák a véleményüket, ötleteiket, hiszen ők a jövő nemzedéke, hosszabb távon elsősorban nekik épül a város. Csakhogy a fiatalok médiafogyasztási szokásai teljesen másak, mint az idősebbekéi. Különböző projektekben megpróbáltuk már megszólítani a fiatalokat, de rá kellett jönnünk, hogy a hagyományos csatornákon keresztül nem megy ez.

– Mivel számukra az internet az elsődleges információszerzési csatorna, ott kell üzennünk nekik. Ezért jött létre ez a közösségi városfejlesztési portál, amely azt tűzte ki célul, hogy mindenki közvetlenül tehesse közzé fejlesztési ötleteit, kéréseit, és azok könnyen eljussanak a témáért felelős szervezethez vagy önkormányzathoz. A rendszer nagyon egyszerűen működik. Az érdeklődő fél perc alatt regisztrál a portálon, majd a térképes alkalmazáson megjelölheti azt a helyet, amellyel kapcsolatban fejlesztési ötletei vannak, és itt közölheti is azokat. A leíráshoz fotót is fel lehet tölteni, és nagyban könnyíti a részvételt, hogy mindez mobil platformról is megtehető – nyilatkozta egy korábbi cikkünkben Szerdahelyi-Németh Klára, a www.budapestdialog.hu portál alapítója.

Nézze meg a Budapest Dialog városi lakosság és a helyi közösségek ötletein alapuló városfejlesztési portál bemutatkozó videóját is:

Kövessen minket az Instagramon is – nézze meg legérdekesebb híreinket és fotóinkat! Sőt, ha Önnek is vannak kerületi fotói, küldje el nekünk, hogy megoszthassuk követőinkkel. A fotókat az instagram18.kerulet@gmail.com címre várjuk. (Az Instagramunkról itt írtunk bővebben.)
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva