Fejlesztések a sportcentrumban

Szerző • 2014-06-08 • Család, Fejlesztések, Hírek, Könnyű, Programok, Sport, Videók, Videók a tizennyolcbólHozzászólások (0)2244

Számtalan újítás, fejlesztés történt a Vilmos Endre Sportcentrumban. Az ide járó sportolók ezentúl még jobb körülmények között tölthetik el szabadidejüket.

A Malév uszoda története

2008. január 1. óta a kerület tulajdonában és a kerületi lakosok szolgálatában áll a Vilmos Endre Sportcentrum. A köztudatban ma is Malév – Vilmos Endre Sportcentrum. Az uszoda medencéje 25×16 m-es feszített víztükrű. Kiegészítő szolgáltatásként szauna, masszázs és szolárium is tartozik hozzá. A gyerek úszásoktatáson kívül a kislányok beletanulhatnak a szinkronúszásba is, Hámori Zsuzsa többszörös Magyar Bajnok és olimpikon vezetésével. Ballai Gábor aqua fitnesz órái különleges regenerálódásra adnak lehetőséget mindazoknak, akik egy különleges vízi élményre vágynak. Pályabérlést búvár és vízilabda csapatoknak is biztosítunk.

Vilmos Endre Sportcentrum

A Malév – Vilmos Endre Sportcentrum története 1928-ra nyúlik vissza. A helybéliek visszaemlékezése alapján már az 1930-as években labdarúgó pálya volt és a környékbeliek játszottak rajta. A terület kezelője 1963-tól hivatalosan a Malév lett. A mai köznyelvben is a Malév – Vilmos Endre Sportcentrum a használatos. A 70-es évektől folyamatos fejlesztések mellett 1982-ben átadták a Sportcsarnokot és a készenléti épületet. 1982-ben a szabadtéri röplabdapályából salakos teniszpálya lett, 1983-ban felavatásra került a füves labdarúgópálya is. 1985-re a sporttelep a már meglévő íjász lőtér mellett focipályákkal, kézilabda pályákkal és teniszpályákkal, kondi teremmel bővült. 1990-ben megnyílt az uszoda. 1996-ban az ötven éves jubileum alkalmából nevet kapott a sporttelep, a névadó a Malév Rt. korábbi gazdasági vezérigazgató helyettese, Dr. Vilmos Endre lett. 2006-ban a Malév Rt. lemondott a sportcentrum tulajdonáról, visszakerült az állami vagyonkezelőhöz és 2008 januárjától a XVIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában áll. 2011. áprilistól a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. üzemelteti a telepet, amelyen folyamatos fejlesztéseket végez.

Minden hónap első hétfő délelőttjén nagytakarítás miatt zárva tartunk!

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva