Felborult autóból mentettek a rendőrségi szóvivő és 18. kerületi rendőrök

Szerző • 2020-12-14 • Hírek, Közbiztonság Felborult autóból mentettek a rendőrségi szóvivő és 18. kerületi rendőrök bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva78

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője és két 18. kerülte rendőr segített egy felborult autóból kimenteni az apát és két éves kislányát. Szerencsére senki sem sérült meg.

Legtöbben a tévéből és a rádióból ismerik arcát, hangját. Szabóné Berki Bianka százados a nyilvánosság számára ismeretlen oldalát mutatta 2020. december 12-én kora délután – írta a police.hu. Szabadidejében szolgálati személygépkocsijával az M0 autóúton közlekedett, amikor Üllő térségében azt látta, egy autó kacsázni kezd előtte, megcsúszik, majd felborulva landol az árokban. Pillanatok alatt taposta gáz helyett a féket, félreállt, majd utasaival a szerencsétlenül járt autóhoz rohant.

Odaérve gyereksírást hallott, kiderült egy pici lány utazott a hátsó ülésen, egy férfi a volánnál. Közben két XVIII. kerületi, szabadidős, a baleset helyszínének közelében megálló rendőrnő is csatlakozott hozzájuk. Hezitálás nélkül kiemelték a csöppséget, majd segítettek kimászni az apukának.

A gyermek és édesapja megnyugtatása, a mentők és a kollégák értesítése gyakorlatilag párhuzamosan történt. Míg a segítségre vártak igyekeztek a forgalmi helyzetet is kordában tartani. A baleset következtében a 32 éves apa nem sérült meg, 2 éves kislányát a mentők – elővigyázatosságból – további vizsgálatra kórházba vitték.

A százados nem először segít bajbajutottakon. Földön fekvő emberek köszönték már meg segítő szándékú érdeklődését, de állatokat sem hagy sorsára. Parancsnoka már meg sem lepődik, amikor a reggeli munkakezdésre amiatt nem tud pontosan megérkezni, mert éppen az autópálya közelében bóklászó őznek, sünnek, vagy kóbor kutyusnak intéz mentést.

Fotó: police.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva