Felejthetetlen Kapocs-gála

Szerző • 2019-05-17 • Hírek, Közélet Felejthetetlen Kapocs-gála bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva812

Valóra vált a műsorszervezők álma a Pestszentimrei Sportkastélyban 23. alkalommal megrendezett Kapocs-gálán. Telt ház előtt mutathatták be a Kapocs Magyar–Angol Két Tannyelvű Általános Iskola tanulói az erre az alkalomra összeállított műsorkavalkádjukat – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Már a parkolóhely keresésekor érlelődött bennem a gyanú, hogy elegendően leszünk odabent. A csarnokban az ezernyi mondatfoszlány már zsivajjá állt össze, a családtagok utolsó jó tanácsaikkal, bátorító szavakkal indították útjukra a műsorban fellépő diákokat. Aztán váratlanul beállt a csend. A színpadra lépett az iskola igazgatója, Váradiné Szép Emese, aki a köszöntőjében az iskola minden dolgozójának, tanulójának megköszönte a közösségépítés „kapocsos” munkáját. Az első tapsot a rendezvényt megnyitó Galgóczy Zoltán alpolgármester, Barka Bea, a Külső-pesti Tankerületi Központ tanügyi vezetője, illetve a nagyszámú publikum kapta.

Jelentem, sikerült a nagy múltú, lassan a hatvanadik születésnapját ünneplő iskola azon szándéka, hogy bemutassa összetartó közösségét, megmutassa sokszínű tevékenységét egy gálaműsor keretében – mondta a megnyitó beszédében Galgóczy Zoltán. – A pedagógusoknak és a tanulóknak egyaránt kihívást jelent minden évben új és izgalmas műsor összeállítása, azaz a Kapocs-gála. Miután végigolvastam a mai programban szereplő tizenkilenc műsorszám listáját, legyen az versmondás, ének- vagy táncprodukció, örömmel mondhatom, hogy az idei gála is felejthetetlen marad.

A műsor alaphangulatát az adta meg, hogy a tanári kar tagjai elénekelték Bródy János Mit tehetnék érted? című dalát. Ezt követően egyik ámulatból a másikba estünk átéléssel, olykor a pajkos vidámsággal, előadott műsorszámok láttán.

Forrás: bp18.hu/G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva