Felekezetek nyári táborai

Szerző • 2017-06-28 • Hírek, Közélet Felekezetek nyári táborai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva875

Az önkormányzat támogatásával az idén nyáron is szerveznek nyári táborokat a felekezetek azoknak a fiataloknak és családoknak, akik a vakáció alatt együtt szeretnék tölteni a szabadidejüket. Három pestszentimrei egyház képviselőjét kérdeztük.

Az evangélikus gyülekezet lelkésze, Horváth-Csitári Boglárka:

Második alkalommal szervez gyermektábort július 10-e és 14-e között Pestszentimrén a gyülekezet. Míg egy évvel ezelőtt a tábor témáját az álmok képezték, az idén a csodák kerülnek a középpontba. Az 5–12 év közöttiek olyan bibliai történetekkel ismerkedhetnek meg, amelyekben Isten csodákon keresztül gondoskodik a népéről. Ellátogatunk a Csodák Palotájába is, s vendégünk lesz az Aranyszamár Bábszínház. Kézműves foglalkozásban, sok játékban, beszélgetésben, fagyizásban és mókában lesz része annak, aki ezt a hetet a táborban tölti. A színes programokat az önkormányzat és a Pestszentlőrinci- Pestszentimrei Evangélikus Gyülekezet támogatja.

A tábor szervezői szeretettel várnak mindenkit, aki részese lenne e csodák nagy kalandjának. A tábor részvételi díja 18 ezer forint, amely négyszeri étkezést és a programokon való részvételt tartalmazza.

Érdeklődni Horváth-Csitári Boglárka lelkésznél lehet a 06-20-499-7212-es telefonszámon.
Habánok

A baptista gyülekezet lelkésze, Háló Gyula:

Habánok öröme címmel rendez közösségi és családi napokat augusztus 21-től 27-ig a gyülekezet a Nemes utcai imaházában és az udvarán. Mindennap limonádés vendéglátással várjuk az érdeklődőket a Habán teraszon. A programok között lesz koncert, hangszerválasztó foglalkozás, kreatív írásműhely, kiállítás, sakk, óvodásfoglalkoztató, angol gyerekfoglalkozás, s lesznek előadások a meteorológiáról, a habán orvoslásról és a reformációról is. Az udvari játszótér mindenki számára nyitott lesz. A szerveződő programok folyamatosan követhetők lesznek a Habánok öröme Facebook-oldalon. A hét célja az, hogy minél több lehetőséget találjanak a gyerekek, a fiatalok és a családok az iskolakezdés előtti együttlétre. Minden imreit és lőrincit szeretettel várunk.

Jelentkezés a Habánok öröme Facebook-oldalon.

A pestszentimrei Szent Imre-templom plébánosa, Lak Gábor:

Két tábort is szervez az egyházközség a nyári hónapokban. Az első július 22-e és 28-a között az érsekvadkerti hittantábor lesz, amelybe alsós és felsős diákokat is várunk. A felsősök portyázással, gyalog érkeznek a tábor helyszínére. Ők 23-án estére lesznek ott, a kicsik pedig 24-én reggel indulnak oda, közlekedési eszközökkel. A résztvevőket a plébániához tartozó iskolákból várjuk. Ezt követően családos tábort rendezünk július 7-e és 10-e között, amelynek Mátraverebély-Szentkút lesz a helyszíne.

Érdeklődni a 292-3113-as telefonszámon, a plébániairodán lehet.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva