Felelevenednek a budapesti művészmozik

Szerző • 2015-10-07 • Hírek, Szórakozás Felelevenednek a budapesti művészmozik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1625

A komolyabb hangvételű filmek kedvelői és a kultúra szempontjából pozitív változások lépnek életbe a fővárosban. Három művészmozit is felélesztenek: a nemrég bezárt Örökmozgó újra kinyitott – mostantól Art+ Cinema-ként üzemel – , valamint megújul a Vörösmarty és a Kino is.

Az Örökmozgót még idén augusztus elsején zárták be ideiglenesen, de októberben Art+ Cinema néven úra kinyitották a kapuit. A mozi két teremmel várja a művészfilm-rajongókat, ahol a legfrissebb alkotásokat vetítik majd. Ez még nem minden: a napi filmkínálat mellett filmfesztiválokkal és filmklubokkal is kedveskednek az üzemeltetők. A legfiatalabb vendégeknek gyermekműsorokat, és ami még ennél is jobb, diafilmvetítéseket tartanak, amelyekre valószínűleg a szülők is szívesen beülnek nosztalgiázni.

Újult erővel tér vissza a belvárosi mozik körébe a Kino Café is, amely napi 3-3 előadással kecsegtet. Aki megszokta a régi jegyárakat, annak egy kicsit csalódnia kell, hiszen a felnőttek most már 1000-1100 Ft-ért tudnak mozizni, de ez még mindig nem túl magas ár kommersz mozik 1700 Ft körüli díjszabásához képest.

A Vörösmarty mozi felújítása még eltart egy kis ideig, de hamarosan ide is (1085 Budapest, Üllői út 4.) elmehetünk, ha meg szeretnénk nézni egy jó filmet.

Itt koncertterem, pékség, bár és kávézó is helyet kap majd. A filmszínház a tervek szerint december 5-én nyitja meg kapuját. A kávézó, valamint a kulturális központ a fogyatékossággal élőknek ad majd munkahelyet.

forrás: welovebudapest

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva