Felfrissült keringés és új ruha

Szerző • 2014-06-09 • Csatornázás, Fejlesztések, Hírek, Közbiztonság, Sport, SzórakozásHozzászólások (0)1633

Se vége, se hossza nem lenne, ha felsorolnánk minden beruházást, ami az elmúlt ciklusban történt a XVIII. kerületben. Most áttekintjük a legjelentősebbeket, melyek hűen tükrözik, hogy milyen is egy fejlődésre ítélt kerület.

Kezdjük talán a legnagyobb fejlesztéssel. Az önkormányzati választások előtt a polgármester ígéretet tett arra, hogy megvalósul Pestszentlőrinc-Pestszentimre csatornázása. A csaknem 10 milliárd forintos beruházással összesen 90 kilométer csatornát fektetnek le, 7300 egyéni lakossági bekötés épül ki, és 4 új szennyvízátemelő kezdheti meg működését. Mivel az önkormányzat kiemelt beruházásként tekint a csatornázásra, ezért teljes egészében állja a gerinchálózat kiépítésének 600 millió forintos önrészét.

Hasonló léptékű munkálatok kezdődtek “Pestszentimre Városközpont Funkcióbővítő Rehabilitációja” néven futó fejlesztési programban, amely szebbé és komfortosabbá alakítja Pestszentimre központját. Ennek főbb önkormányzati elemei: az Imre-ház felújítása az emeleti szint átalakításával; a Hősök tere felújítása – ami magában foglalta az új térburkolatot, a zöldfelületek megújítását, az öntözőrendszer kiépítését, valamint padok, hulladékgyűjtők és kerékpártárolók elhelyezését; a Nemes utca közlekedésfejlesztése, illetve a közterület átalakítása, amelynek keretében parkolók és járdák épültek, továbbá két gyalogátkelő és négy középsziget létesült; a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítása és bővítése. A már korábban megvalósított elemek közé tartozott a pestszentimrei római katolikus templom tetőszerkezetének és a baptista imaház homlokzatának felújítása is.

A körzetben hosszú ideje megoldatlan volt a Büdi-tó helyzete. De a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél a Büdi-, illetve a Nyugati-tó kotrására, mederkialakítására vonatkozó engedélyeztetési eljárás már folyamatban van, a kerületi önkormányzat 15,4 millió forintot különített el a mederkialakítás utáni tereprendezés és a kapcsolódó fejlesztések – kútfúrás, lámpatestek felszerelése, az elektromos hálózat kiépítése – finanszírozására.

De a közbiztonság fejlesztését sem “felejtették el” az önkormányzatnál. Új rendőrőrsöt avattak Havannán a Csontváry utcában, ahol a lakosok helyben tudják intézni az ügyeiket, gyorsan és hatékonyan.

És a sport sem lesz mostohagyermeke a kerületnek. Tovább szépül a Thököly úti sportkomplexum, idén felújítják a füves focipályát, a kiszolgálóhelyiségeket, a lelátókat, s új világítótesteket szerelnek fel. Őszre pedig elkészül egy új, nagy műfüves focipálya.
A Malév-sporttelepen lévő uszodában már az idén megvalósult – szintén egy pályázat jóvoltából – a szigetelés és a fűtéskorszerűsítés. A régi kézilabdapálya felújítása már elkezdődött. A megújult környezetben három streetball-kosárlabdapályát, valamint egy kispályás futballpályát alakítottak ki.
De folytatódik a Pestszentimrei Sportkör fejlesztése. A tavalyi tetőszigetelés és a kis műfüves focipálya átadása után idén az MLSZ pályázata segítségével, a vizesblokk, illetve a kiszolgálóhelyiségek (öltözők, folyosók) korszerűsödnek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva