Felhők felett a zene szárnyán

Szerző • 2014-12-11 • Egyéb, Hírek, Könnyű, Kultúra Felhők felett a zene szárnyán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1479

Téli örömvarázs címmel a ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület különleges zenei élményt adó adventi programot szervezett december 7-én a városháza dísztermében. A zongoránál Tóth Viktor, a szintetizátor mögül Alexsys varázsolta el a közönséget.


Igazi zenei csemegében lehetett része annak, aki részt vett a ClubNetCet adventi koncertjén. Elsőként Tóth Viktor, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának másodéves hallgatója zongorázott, különféle zenei műfajba kalauzolva el a közönséget.

Clipboard23

A műsor második felében is folytatódott az örömvarázs, és olyan zenei élményben lehetett része a nagyérdeműnek, amilyent ritkán lát és hall.

Alexsysmusic és Egsy művésznevű zeneszerző-előadók szintetizátoron játszottak, miközben a kivetítőn varázslatos tájakat láthatott a közönség, néha a földről szemlélve, néha madártávlatból, de a zene szárnyán a felhők felett is utazhatott…

Az elektronikus zene kiváló hazai képviselője, Alexysmusic, polgári nevén Roland Alex elárulta, hogy a XVIII. kerületben él és dolgozik. Az adventi koncertre saját, karácsonyi hangulatú szerzeményeivel készült.

– Kisarkítva azt mondhatnám, hogy én lenyugtatom a közönséget, Egsy pedig temperamentumával jól felrázza őket – mondta Alex. – A szférák zenéjéhez hasonlítanak a szerzeményeim, de azért megjelenik benne a lüktetés is.

Egxy, azaz Deutsch Egon keményebb, rockosabb stílust képvisel. Ő is a szintetizátor hangzásvilágát kedveli, kizárólag elektronikai úton hozza létre zeneszámait.

A két szerző-előadó külön-külön és együtt is zenélt a közönségnek, nagy sikert aratva produkcióival.
A rendezvényt a ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület szervezte a XVIII. kerületi önkormányzat támogatásával.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva