Fellángolt egy szabad terület a kerület határán

Szerző • 2017-07-21 • Hírek, Közbiztonság Fellángolt egy szabad terület a kerület határán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva433

Mintegy két hektárnyi területen gyulladt meg pénteken dél körül az aljnövényzet Budapest XVIII. kerületének határában, a Kerékkötő utca környezetében. A sűrű fekete füstöt több kilométeres távolságból is látni lehetett.

A helyszínen középtájon, háromszáz négyzetméteres területen összehordott fahulladék is lángra kapott. A fővárosi hivatásos tűzoltók a tüzet több oldalról támadva, öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották. A tűzoltást nehezítette, hogy a terület vízhiányos, ezért a tűzoltók vízszállító tűzoltó gépjárművet is a helyszínre kértek – számol be az esetről a vecseshirek.hu

Ez már a sokadik eset a kerületben, legutóbb épp július 20-án kapott lángra egy ház teteje a Petőfi utcában.

FIGYELEM: tűzgyújtási tilalom van!

A katasztrófavédelmi igazgatóságunk közleményben hívja fel a figyelmet, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tilalom érvényes az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is. A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.

A földművelésügyi miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldal adhat tájékoztatást.

Fotó: vecseshirek.hu/Faceboook

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva