Felmérés – Számít a bringázók véleménye

Szerző • 2015-10-25 • Hírek, Közlekedés Felmérés – Számít a bringázók véleménye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva990

A kerületi kerékpározási szokásokat és a biciklis közlekedéssel kapcsolatos lakossági igényeket méri fel Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata. Az erre vonatkozó kérdőívet november 15-ig lehet visszaküldeni.

A kérdőívvel kapcsolatban Lévai István Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy a mostani igényfelmérés iránymutató. A cél az, hogy a kerület vezetése lássa, milyen fejlesztésekhez kell pénzügyi lehetőségeket kell keresni, legyen szó saját, fővárosi vagy európai uniós pályázati forrásokról.

A szándék megvan

Az alpolgármester elmondta, hogy a kerület vezetősége szeretné javítani a kerékpáros közlekedés feltételeit, biztonságát, de ehhez szüksége van a lakosság segítségére is.

Látnunk kell, hogyan viszonyulnak a kerületben élők a kerékpározáshoz. Szeretnénk, hogy javuljanak a kerékpáros közlekedés feltételei, lehetőségei, de ez egyrészt nagyon sok pénzbe kerül, másrészt nem csak kerületi feladat, hiszen például a fővárossal való együttműködés nélkül nem valósítható meg – fogalmazott, hozzátéve, hogy akik szeretnek biciklizni, és akarják a kerékpárutakat, azoknak azt is meg kell érteniük, hogy egyik napról a másikra nem lehet mindezt megvalósítani.

Az önkormányzat saját pénzügyi ereje kevés, de az igények ismeretében tudunk pályázni fővárosi vagy európai uniós forrásokra. Ezért is fontos, hogy megtudjuk, mit gondolnak az itt élők a kerékpározásról, és mik azok a feladatok, amelyeket akár praktikusan, olcsón is meg lehet valósítani, és mik azok, amelyekhez több pénzre van szükség.

Várják a segítséget

A kerékpárutak létesítése azért is nehéz, mert a kerület főbb útvonalainak jó része – ahol a kétkerekűek számára is ki lehet alakítani biztonságos szakaszokat – a Fővárosi Önkormányzat kezelésébe tartozik, így nélküle nem lehet fejleszteni.

Még van idő a kérdőív kitöltésére
A kerületi kerékpáros szokásokról és igényekről szóló kérdőív beküldési határideje módosult. Az önkormányzat november 15-ig várja a lakosság észrevételeit, javaslatait. A kérdőív online is kitölthető, vagy letölthető a www.bp18.hu oldalon. A kitöltött kérdőíveket a polgármesteri hivatal (1184 Üllői út 400.) portáján elhelyezett gyűjtődobozba is be lehet dobni, vagy a válaszokat e-mailben is vissza lehet küldeni a kerekpar@bp18.hu címre.

Várjuk, hogy minél többen küldjék vissza a kérdőívet, mert annak alapján tudjuk a valós igényeket képviselni a továbbiakban a főváros vagy a Pilisi Parkerdő Zrt. előtt. Minél többen segítenek nekünk, annál jobban tudjuk képviselni a helyiek érdekeit – mondta Lévai István Zoltán, aki egyébként, ha csak teheti, maga is szívesen biciklizik.

A kerékpározásnak nagy hagyománya van a kertvárosi területeken. Lőrincen és Imrén is szívesen közlekednek az emberek biciklivel. A helyi közlekedésen túl az is fontos, hogy könnyebben és biztonságosan lehessen eljutni más kerületekbe vagy akár a belvárosba is. A hangsúly a biztonságon van, hiszen a kerékpárútnak a balesetek megelőzésében is nagy szerepe van.

bp18.hu, P.A

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva