Felrobbantották a Bozsik-stadionban talált bombát… és még három másikat is

Szerző • 2019-07-30 • Hírek, Közélet Felrobbantották a Bozsik-stadionban talált bombát… és még három másikat is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva468

Felrobbantották a Bozsik-stadion építkezésén talált brit légibombát július 30-án Tatárszentgyörgyön, ahol négy, korábban Budapesten előkerült, már a helyszínen hatástalanított világháborús robbanótestet semmisített meg a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede.

Gajdos Milán kommunikációs tiszt elmondta: három robbantógödörben négy eszközt helyeztek el. Az elsőben két százkilós szovjet robbanótest volt, az egyiket a Vörösmarty tér felújításakor, a másikat egy Csörsz utcai építkezésen találták. A második gödörben egy 250 kilós brit légibomba volt, amelyet a Bozsik-stadion egykori edzőpályájánál találták, a harmadikba pedig egy egytonnás amerikai légibomba került, amely a Duna medréből bukkant elő március végén Budafoknál.

Tatárszentgyörgy, 2019. július 30.
Felrobbantják a Duna medrében Budafokon 2019. március 23-án talált amerikai GP 2000 LB rombolóbombát július 30-án Tatárszentgyörgyön, ahol négy, korábban Budapesten elõkerült, már a helyszínen hatástalanított világháborús robbanótestet semmisített meg az Magyar Honvédség I. Honvéd Tûzszerész és Hadihajós Ezrede.
MTI/Illyés Tibor

Forrás, fotók: MTI, Illyés Tibor

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva