Felújítások a reptéren – növekvő légiforgalom

Szerző • 2018-03-15 • Hírek, Közlekedés Felújítások a reptéren – növekvő légiforgalom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva989

A Budapest Airport a légiforgalmi berendezések földi műszereinek, valamint a futópályák állapotának ellenőrzését, karbantartását és vizsgálatát a vonatkozó jogszabályokban és a karbantartási utasításokban előírtak szerint rendszeresen végzi. Ezen karbantartások ideje alatt az éppen munkálatok alá vont futópályán heti rendszerességgel, általában néhány óra időtartamra pályazárást szükséges elrendelni. Ennek következtében, a megszokott rendtől eltérően, a légiforgalommal kevésbé érintett lakott területek felett átmenetileg megnövekedhet a repülési műveletek száma.

A repülőtér üzemeltetője fontosnak tartja, hogy a repülőtér közvetlen környezetében lakókat és az érintett önkormányzatokat minderről heti rendszerességgel informálja.

A tájékoztatás:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es számú futópályájának tavaly megkezdett felújítását idén folytatjuk, hogy a biztonságos légiközlekedést hosszútávon garantálni tudjuk az utasok számára.
A 2017-ben elvégzett 900 méteres szakasz felújítása után elkerülhetetlenné vált további 1400 méteres szakasz felbontása és újrabetonozása is, amely a futópálya teljes zárásával jár.

Az elhasználódott betontáblák cseréje mellett idén elvégezzük az 1-es futópálya vecsési (31L jelű) végéhez tartozó műszeres leszállító rendszer (ILS) berendezéseinek cseréjét is, a 2016-ban megkezdett ILS korszerűsítési program részeként. A pályazárás során továbbá a futópálya fénytechnikai berendezéseinek teljes kábelcseréjét is megvalósítják a szakemberek.

Az 1-es számú futópályán a felújítási munkálatok 2018. március 12-étől várhatóan 2018. június 30-ig tartanak.

A kivitelezés időtartama alatt a teljes légiforgalmat a 2-es számú futópálya szolgálja ki. A munkálatok befejeztével azonnal visszaáll a megszokott két futópályás üzemállapot.
 
A munkálatok idejére kérjük a lakosság szíves türelmét és megértését!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva