Felújítják Budapest kritikus állapotú aluljáróit

Szerző • 2015-10-29 • Hírek, Közélet Felújítják Budapest kritikus állapotú aluljáróit bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1614

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elhatározta, hogy hétmilliárd forintból felújítanak több budapesti aluljárót is a 3-as metró vonalán. Ebből az összegből nem csak rekonstruálják a rossz látványt nyújtó tereket, de az akadályoktól is mentesítik azokat.

Mint az elhangzott, az aluljárók többsége ”jelenlegi állapotuk szerint sem a biztonsági, műszaki követelményeknek, sem a kor szolgáltatási és minőségi elvárásainak nem felelnek meg.”

A tervek szerint a következő metróállomások aluljáróit újítják fel: Újpest-Központ, Árpád híd, Dózsa György út, Lehel tér-Ipoly utca, Lehel tér-Victor Hugo utca, Nyugati tér, Corvin negyed, Nagyvárad tér, Népliget, Ecseri út, Pöttyös utca, Határ út. Úgy néz ki, hogy a közgyűlés szerint ezek vannak a legrosszabb állapotban.

A fentieken kívül a 2017. évi vizes világbajnokság miatt a Forgách utcai metrómegálló közvetlen környezetét is akadálymentesítik. A Váci út Forgách utca és Fáy utca közötti szakaszának felszínén is javítanak majd. A fenti listára azért nem fért fel a Deák Ferenc téri és a Kálvin téri aluljáró, mert azok tervezése más munka keretében van.

Budapest, 2015. szeptember 30. Tarlós István fõpolgármester (b3), valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra (b2) és Bagdy Gábor (b) fõpolgármester-helyettesek a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2015. szeptember 30-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Budapest, 2015. szeptember 30.
Tarlós István fõpolgármester (b3), valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra (b2) és Bagdy Gábor (b) fõpolgármester-helyettesek a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2015. szeptember 30-án.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ezúttal nem kell félni a lezárásoktól, hiszen a 3-as metró felújítása miatt 2016 második felétől az érintett állomások amúgy is le lesznek zárva. A vázolt javaslatot 22 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadták el.

Hogy milyenek lesznek az új aluljárók, arról pontos információk nem láttak még napvilágot, de az biztos, hogy többé nem lesz olyan lehangoló átsétálni rajtuk, mint eddig.

Forrás:  MTI

(Címlapkép: https://ideiglenes.files.wordpress.com/2010/03/zsofia-kesz-van1.jpg)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva